Prezidents Rinkēvičs aicina nodrošināt vienlīdzīgu atbalstu visiem onkoloģijas pacientiem
foto: Edijs Pālens/LETA
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.
Sabiedrība

Prezidents Rinkēvičs aicina nodrošināt vienlīdzīgu atbalstu visiem onkoloģijas pacientiem

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Jānodrošina vienlīdzīga un taisnīga attieksme pret visiem onkoloģijas pacientiem, uzsvēra Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, piektdien Rīgas pilī tiekoties ar Latvijas onkoloģijas pacientu organizāciju apvienības "Onkoalianse" pārstāvjiem.

Prezidents Rinkēvičs aicina nodrošināt vienlīdzīgu...

Kā informēja prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris, Rinkēviča ieskatā nevar būt tā, ka pacientiem ar identiskām diagnozēm, bet atšķirīgu vēža lokāciju atbalsts kompensējamiem medikamentiem atšķiras vai tiek atteikts.

Tikšanās laikā puses pārrunāja aktuālos jautājumus par nevienlīdzīgu pieeju vēža aprūpē, vēža reģistra izveides gaitu, kā arī jauno veselības aprūpes pakalpojumu uzlabošanas plānu onkoloģijas jomā.

Rinkēvičs pateicās visām "Onkoalianses" biedrībām par nozīmīgo ieguldījumu sabiedrības veselībpratības veicināšanā un onkoloģisko saslimšanu prevencijā, kā arī pacientu tiesību aizsardzībā.

Tāpat Valsts prezidents ar Latvijas onkoloģijas pacientu organizāciju apvienības pārstāvjiem pārrunāja aktuālos jautājumus cīņā ar dezinformāciju veselības aprūpē un iespējām paaugstināt sabiedrības atsaucību iesaistei vēža skrīningā un profilaksē.

"Onkoalianse" ir Latvijas onkoloģijas pacientu organizāciju apvienība, kas apvieno dažādu vēža veidu pacientu organizācijas uz pierādījumiem balstītas pacientu aizstāvības mērķtiecīgai īstenošanai.