Būvnieki izgāžas ar darbiem ugunsdzēsēju depo
foto: Nodrošinājuma valsts aģentūra
Pērn oktobrī VUGD depo jaunbūvē Iecavā svinēja spāru svētkus, bet ugunsdzēsēji joprojām gaida aizsargdrēbju skapjus.
Sabiedrība
2024. gada 8. septembrī, 07:10

Būvnieki izgāžas ar darbiem ugunsdzēsēju depo

Māris Puķītis

Kas Jauns Avīze

Nodrošinājuma valsts aģentūra pārtraukusi sadarbību ar vairāku ugunsdzēsēju depo būvnieku "Rere būve", kas ilgstoši nespēj izpildīt līgumsaistības un pabeigt darbus pilnā apjomā Dagdas un Ilūkstes depo, piegādāt nepieciešamās iekārtas Priekules un Iecavas depo.

Būvnieki izgāžas ar darbiem ugunsdzēsēju depo...

Aģentūras direktore Ramona Innusa norāda, ka lēmums pārtraukt līgumu “nav bijis vienkāršs, bet ir nopietni izvērtēts būvkomersanta līdz šim demonstrētais izpildījums, tādēļ šis ir optimāls risinājums, lai pēc iespējas mazinātu valsts budžetam nodarīto zaudējumu apmēru, sekmētu objektu pabeigšanu saprātīgā termiņā un to pilnvērtīgu ekspluatāciju”.

Jau kopš pagājušā gada jūlija kavēti darbi Ilūkstes un Dagdas depo, un kopš šā gada maija nodoto darbu vērtība tajos ir nulle eiro. Turklāt minētajā periodā šajos objektos reāli paveiktais nav sasniedzis pat 2% no kopējās būvdarbu vērtības, neskatoties uz uzņēmuma dotajiem solījumiem pabeigt darbu noteiktajos termiņos.

Saskaņā ar "Rere būve" 17. aprīlī iesniegto grafiku, Ilūkstes un Dagdas objektu nodošana ekspluatācijā bija plānota līdz 20. maijam, vēlāk pārceļot līdz 20. jūnijam.

17. jūlijā būvnieka iesniegtajā grafikā Dagdas depo nodošanas termiņš pagarināts līdz 30. augustam, Ilūkstes – līdz 22. oktobrim. Aģentūra secinājusi, ka arī šo termiņu ievērošana ar būvnieka demonstrēto tempu un darba organizāciju vairs nav iespējama. Priekules un Iecavas depo ēkas nodotas ekspluatācijā pērn maijā, bet līdz šim būvnieks nav piegādājis aizsargdrēbju skapjus. Aģentūra sākusi jaunu iepirkuma procedūru sagatavošanu.

Līgums ar "Rere būve" noslēgts 2021. gada 2. augustā, uzņēmums apņēmās uzbūvēt četrus depo par 7 274 788 eiro, ieskaitot PVN. Patlaban objekti pabeigti par 94%, ir piemērots līgumsods par termiņa kavējumu.

"Rere būve" patiesie labuma guvēji ir Didzis Putniņš un Ainārs Pauniņš, pērn uzņēmuma peļņa bija 908 492 eiro.