0dienas
0stundas
31minūtes
15sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Žurnālisti atzinuši šveicieti Odermatu par gada izcilāko kalnu slēpotāju
foto: EPA/Scanpix
Marko Odermats.
Sporta zvaigznes

Žurnālisti atzinuši šveicieti Odermatu par gada izcilāko kalnu slēpotāju

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Starptautiskā Slēpošanas žurnālistu asociācija (AIJS) piektdien atzina Šveices sportistu Marko Odermatu par gada kalnu slēpotāju.

Žurnālisti atzinuši šveicieti Odermatu par gada iz...

Odermats aizvadītajā sezonā uzvarēja 13 Pasaules kausa sacīkstēs un trešo reizi izcīnīja uzvarētāja titulu kopvērtējumā. Pirmoreiz viņš Pasaules kausa sacensību dibinātāja Serža Langa vārdā nosaukto "Skieur d’Or" balvu saņēma pirms diviem gadiem, kad bija izcīnījis divas zelta medaļas 2022.gada Pekinas olimpiskajās spēlēs.

AIJS Odermata sezonu dēvē par "diezgan iespaidīgu", minot viņa divas pirmās Pasaules kausa uzvaras nobraucienā un deviņas uzvaras milzu slalomā pēc kārtas. AIJS arī slavē Odermatu "par viņa laipnību pret saviem faniem un lielo atvērtību starptautisko masu mediju pārstāvjiem".

Pēdējo 10 gadu laikā balvu pa trim reizēm ir ieguvuši Mikeila Šifrina no ASV un austrietis Marsels Hiršers, kurš svētdien, pārstāvot mātes dzimteni Nīderlandi, ar startu milzu slalomā Austrijas pilsētā Zeldenē atgriezīsies Pasaules kausa sacensībās pēc piecu sezonu pārtraukuma.

Pa reizei šo balvu ir saņēmuši Aleksis Pinturo no Francijas, Federika Brinjone no Itālijas un austriete Anna Veita.

Ilggadējā "The Associated Press" fotogrāfa Armando Trovati vārdā nosaukto balvu par labāko slēpošanas sacīkšu fotogrāfiju AIJS par Šifrinas fotogrāfiju pagājušās sezonas milzu slaloma sacensību Zeldenē otrajā braucienā piešķīra vācu fotogrāfam Aleksandram Hasenšteinam.