Mirusi meitenīte zārkā atdzīvojas, bet tikai, lai ģimene piedzīvotu dubultu sirdssāpi
foto: Shutterstock
Briesmīga traģēdija Brazīlijā.
Pasaulē

Mirusi meitenīte zārkā atdzīvojas, bet tikai, lai ģimene piedzīvotu dubultu sirdssāpi

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Brazīlijā deviņus mēnešus veca meitenīte tika atzīta par dzīvu pašas bērēs, tikai dažas stundas pēc tam, kad ārsti bija pasludinājuši viņu par mirušu.

Mirusi meitenīte zārkā atdzīvojas, bet tikai, lai ...

Brazīlijas mediji ziņo, ka mazās Kiāras Krisleines de Mouras dos Santos izmisusī ģimene bija šokēta, kad pamanīja, ka meitenīte kustina savu roku zārkā. Sērojošie radinieki ar šoku vēroja, kā deviņus mēnešus vecā meitene cieši satvēra kāda ģimenes locekļa pirkstu.

Šī kustība deva mazās meitenes izpostītajam tēvam, Kristiāno Santosam, cerību, ka viņa meita varētu izdzīvot. Tomēr viņa prieks bija īslaicīgs, jo drīz pēc tam meitenīte tika atkārtoti pasludināta par mirušu.

Runājot par neizmērojamajām sāpēm pēc meitas zaudēšanas, Kristiāno teica: “Mēs jau bijām izpostīti. Tad uzradās neliela cerība, bet tad tas beidzās šādi.”

Deviņus mēnešus vecā meitene sākotnēji tika steidzami nogādāta Faustino Riscarolli slimnīcā Koreja Pinto, Brazīlijā, 19. oktobrī. Ārsti apstiprināja, ka mazulim nebija pulsa un viņa neelpoja. Meitenīte slimnīcā nebija ilgi, pirms medicīnas speciālisti pasludināja viņu par mirušu. 

Vēlāk, pēc tam, kad meitenīte zārkā pēkšņi izrādīja dzīvības pazīmes, ārsti konstatēja, ka Kiāras skābekļa piesātinājuma līmenis bija ap 84 procentiem, kas nozīmē, ka viņai bija nepieciešama tūlītēja intensīva aprūpe. Tomēr pēc elektrokardiogrammas izmeklējuma netika atrasti elektriskie signāli, un bērns atkal tika apstiprināts kā miris.

Ziņojumos norādīts, ka medicīnas komanda, mēģinot otro reizi glābt Kiāras dzīvību, kādā brīdī tomēr konstatēja sirdsdarbību. Pašlaik tiek veikta izmeklēšana slimnīcā, kas kļūdaini pasludināja Kiāru par mirušu, un to veic Brazīlijas speciālā Zinātniskā policija.

Koreja Pinto pilsēta izteica dziļu nožēlu par notikušo, paziņojot: "Nevienos apstākļos nevienam profesionālim nav tiesību izsniegt sertifikātus vai paziņojumus, nepārliecinoties par pacienta stāvokli. Visi veselības aprūpes speciālisti tiek pastāvīgi apmācīti un norādīti, lai nodrošinātu, ka cilvēku dzīvība un labklājība vienmēr ir prioritāte."

Slimnīca atzina, ka Kiāra tika pasludināta par mirušu 16 stundas pirms tika atklāts viņas pulss.