Agresīva rīdziniece apmētā alpīnistu ar šķīvjiem un pannu, draudot pārgriezt viņa virves
foto: Shutterstock
Ar nepatīkamu situāciju saskārās kāds industriālais alpīnists.
Sabiedrība

Agresīva rīdziniece apmētā alpīnistu ar šķīvjiem un pannu, draudot pārgriezt viņa virves

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/Degpunktā

Industriālais alpīnists Rīgā, Rudens ielā, saskārās ar nepatīkamu situāciju. Pildot savus profesionālos pienākumus augstumā, viņam nācās ne tikai veikt ēkas remontdarbus, bet arī izvairīties no lidojošiem objektiem.

Agresīva rīdziniece apmētā alpīnistu ar šķīvjiem u...

Daudzstāvu ēkas iedzīvotājs Anatolijs TV3 raidījumam "Degpunktā" stāsta, ka industriālajam alpīnistam, kurš veica ēkas fasādes atjaunošanas darbus, no kāda dzīvokļa ceturtajā stāvā pēkšņi sākuši mest dažādus virtuves piederumus, tostarp pannu, katlu, šķīvi, kā arī sadzīves atkritumus.

Seniors, vērojot šos kaimiņu pārkāpumus pa sava dzīvokļa logu, palika pie loga, līdz ieradās policija. “Atbrauca. No sākuma viena pašvaldības policijas ekipāža. Pēc tam vēl viena. Pēc tam busiņš ar policiju. Tātad trīs mašīnas. Pēc tam atbrauca divas “ātrās palīdzības”. Policisti te ilgi klauvējās, taču neviens nevēra vaļā durvis. Pēc tam tika izsaukti glābēji," stāsta Anatolijs.

Glābšanas dienesta vīri, talkā ņemot speciālus instrumentus, nemiera cēlāju dzīvokļa durvis, pēc vairākkārtējiem aicinājumiem tās atvērt labprātīgi, – uzlauza. “No turienes no sakuma iznesa – četri policisti iznesa aiz rokām un kājām kaut kādu kundzi. Vecumu es nenoteikšu. Viņa bija pilnīgi neadekvātā stāvoklī. Viņa bļāva un raustījās, viņu nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķu rokās,” stāsta kaimiņš.

Anatolijs stāsta, ka impulsīvā dzīvokļa īrniece mēdza lietot alkoholu savās mājvietas telpās, kas, iespējams, ir iemesls, kādēļ viņas bijušais partneris paņēmis abu kopīgo bērnu pie sevis un audzina viņu viens. Arī trešā stāva iedzīvotāja Lidija bija notikušā lieciniece un uzskata, ka kaimiņiene tika nogādāta ārstniecības iestādē, lai stabilizētu veselības stāvokli.

“Vakar kooperatīva vadītājs teica, ka viņi it kā bija piedzērušies. Mēs domājām, ka narkomāni, tādēļ, ka viņa tā bļāva, kad viņu iznesa, es padomāju, ka viņu uz psihiatrisko slimnīcu aizveda. Bet man likās, ka viņi šodien atkal netālu no kāpņutelpas “tusējās”," stāsta Lidija.

Cietušais īsā telefona sarunā pastāsta, ka nelabvēļi ne tikai patraucējuši speciālistu darba procesā, bet kādā brīdī pat piedraudējuši pārgriezt alpīnisma virves: “Fakts, ka nav patīkami. Nav patīkami, ka tāda lieta notiek, ka tu nevari droši strādāt komunālajā sfērā, apkalpojot cilvēkus, uz viņu daudzdzīvokļu ēkām veicot remontu, lai viņiem ziemā būtu siltāk un mierīgāk.”

Vīrietis tika sveikā cauri ar dažiem zilumiem un notraipītu darba apģērbu, taču notikušais liek aizdomāties par mājinieku pausto attieksmi pret cilvēku, kurš veic darbu pašu iedzīvotāju labā.