1dienas
22stundas
27minūtes
11sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
"VEF Rīga" uzvar Tallinā un izvirzās Latvijas-Igaunijas līgas galvgalī
foto: Zane Bitere/LETA
Viens no "VEF Rīga" līderiem Džakvons Lorenss.
Basketbols

"VEF Rīga" uzvar Tallinā un izvirzās Latvijas-Igaunijas līgas galvgalī

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

"VEF Rīga" komanda trešdien "Optibet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) izbraukuma spēlē ar rezultātu 93:80 (19:15, 23:18, 29:18, 22:29) pārspēja Tallinas "TalTech"/"Alexela".

"VEF Rīga" uzvar Tallinā un izvirzās Latvijas-Igau...

Rīdziniekiem rezultatīvākie bija Ukrainas basketbolisti - Isufs Sanons guva 27 punktus, izcīnīja piecas atlēkušās bumbas un atdeva četras rezultatīvas piespēles, bet Vjačeslavs Bobrovs šajos rādītājos iekrāja 20+8+5. Harisonam Klīrijam bija 13 punkti, bet Pēterim Pinnim - desmit. Pretiniekiem 17 punkti, astoņas bumbas zem groziem un sešas rezultatīvas piespēles bija Sīmam Postam, 16 punktus guva Rasmuss Andre un 15 pievienoja Kristjans Kitsings.

Ņemot vērā uzvarēto spēļu procentu, līdere ar sešiem panākumiem septiņos mačos ir "VEF Rīga", kurai ar bilanci 5-1 seko "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola". "Ogre" ar četrām uzvarām sešās spēlēs ieņem ceturto vietu, "TalTech"/"Alexela" ar bilanci 3-2 ir piektā, "Ventspils" ar divām uzvarām četrās spēlēs ir sestā, "Rīgas zeļļi" ir uzvarējuši trīs no sešām spēlēm un ir septītie, "Liepāja" ar bilanci 2-4 ir desmitā, bet "Latvijas Universitāte" ar pieciem zaudējumiem ieņem 14. vietu 15 komandu turnīrā.

LIBL Latviju pārstāv "Latvijas Universitāte", "Liepāja", "Ogre", "Rīgas zeļļi", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", "Ventspils" un "VEF Rīga", bet Igauniju - Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Keila", Keilas "Coolbet", "Parnu Sadam", Tallinas "TalTech"/"Alexela", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", Raplas "Utilitas" un "Viimsi". Pamatturnīrā komandas izspēlē divus apļus, pēc kura astoņas labākās komandas iekļūst ceturtdaļfinālā, cīnoties par vietu finālčetriniekā.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019. gada sezonā, kad sacensībās piedalījās 15 komandas. Finālčetrinieka turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils". Pagājušajā sezonā par čempioniem kļuva Slobožanskas "Prometey", kas vasarā pārtrauca darbību un šosezon LIBL vairs nespēlē.