Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Roberts Mamčics gūst pirmos vārtus Čehijas ekstralīgā; diemžēl komanda zaudē
foto: Edijs Pālens/LETA
Roberts Mamčics
Hokejs

Roberts Mamčics gūst pirmos vārtus Čehijas ekstralīgā; diemžēl komanda zaudē

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas aizsargs Roberts Mamčics piektdien guva savus pirmos vārtus Čehijas hokeja ekstralīgā, viņa un Jāņa Jaka pārstāvētajai Karolvi Vari "Energie" piedzīvojot zaudējumu. Latviešu aizsargu pārstāvētā komanda viesos ar rezultātu 1:3 (0:2, 0:0, 0:1) atzina "Olomouc" pārākumu.

Roberts Mamčics gūst pirmos vārtus Čehijas ekstral...

Mamčics atzīmējās trešā perioda astotajā minūtē, kad ar metienu pretī vārtiem panāca 1:2. Šajā spēlē Mamčics uz ledus bija 19 minūtes un 15 sekundes, kuru laikā divreiz meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu, iekrāja divas soda minūtes un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +1, savukārt Jaks spēlēja 31 sekundi ilgāk, četrreiz meta pa vārtiem un maču pabeidza ar negatīvu lietderību -1.

Citā spēlē aizsargs Kristaps Zīle atdeva vienu rezultatīvu piespēli, kamēr Litvīnovas "Verva" mājās ar 5:2 (1:1, 1:1, 3:0) uzveica Brno "Kometa" hokejistus. Vēl piektdien uzbrucēja Oskara Batņas un aizsarga Ralfa Freiberga pārstāvētā Hradeckrālovas "Mountfield" mājās ar 5:0 (1:0, 3:0, 1:0) pārspēja Prāgas "Sparta".

No Latvijas hokejistu pārstāvētajām komandām visaugstāk turnīra tabulā - pirmajā vietā - ir "Verva", kas 12 mačos iekrājusi 25 punktus.

Iepriekšējā sezonā Tršinecas "Ocelari" finālsērijā ar 4-3 pieveica pamatturnīra uzvarētāju Pardubices "Dynamo".