Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Kārlis Čukste saka ardievas profesionālā hokejista karjerai; pērn viņš palīdzēja Latvijai izcīnīt vēsturisko bronzas medaļu
Kārlis Čukste ar pasaules čempionāta bronzas medaļu (foto: Kārlis Čukste / "Instagram")
Sporta zvaigznes

Kārlis Čukste saka ardievas profesionālā hokejista karjerai; pērn viņš palīdzēja Latvijai izcīnīt vēsturisko bronzas medaļu

Sporta nodaļa

Jauns.lv

27 gadu vecumā latviešu hokejists Kārlis Čukste nolēmis noslēgt profesionālā hokejista karjeru, turpmāk būs treneris.

Kārlis Čukste saka ardievas profesionālā hokejista...

"Man ir tik ļoti paveicies, ka bijusi iespēja spēlēt hokeju un spēlēt augstā līmenī tik ilgi, cik tas man izdevās. To nevar nosaukt par ilgu karjeru, bet tā noteikti bija pilna ar jautriem brīžiem un panākumiem," savā atvadu uzrunā raksta Čukste.

"Nedomāju, ka man pietrūks hokeja spēlēšanas, jo vienmēr esmu atdevis visu. Vienmēr esmu centies spēlēt pēc iespējas labāk un darīju savu darbu pēc labākās sirdsapziņas. Man nav sajūtas, ka "kaut ko vajadzēja izdarīt tā, kaut ko vajadzēja izdarīt šitā". Tomēr man pietrūks to sīkumu, kas saistītas ar hokeju — būt ģērbtuvē ar komandas biedriem, satikties ar faniem utt."

"To visu pateicis, esmu gatavs noslēgt spēlēšanas nodaļu savā karjerā un sajūsmu atvēršu jaunu nodaļu savā dzīvē, veltot laiku trenerim darbam," paziņoja Čukste.

Čukste šosezon bija bez kluba, bet iepriekšējā sezonā latvietis spēlēja Zviedrijas pēc spēka otrās līgas "HockeyAllsvenskan" komandā Jēvles "Brynas". Aizsargs 49 pamatturnīra spēlēs atzīmējās ar 13 rezultatīvām piespēlēm, bet "play-off" viņam 13 mačos bija vieni gūti vārti un divas piespēles.

2022./2023.gada sezonā sezonā Čukste Tršinecas "Ocelārži" sastāvā kļuva par Čehijas čempionu.

Pirms pievienošanās Čehijas klubam Čukste spēlēja Somijas vienībā Lahti "Pelicans", Rīgas "Dinamo" un "Mogo"/LSPA, bet Ziemeļamerikā spēlēja USHL līgas klubā Čikāgas "Steel", četras sezonas - Kvinipiakas Universitātes vienībā Nacionālajā koledžu sporta asociācijā (NCAA), kā arī neilgi ECHL klubā Orlando "Solar Bears" un Amerikas hokeja līgas (AHL)  vienībā Sanhosē "Barracuda".

Latvijas izlases sastāvā Čukste piedalījās trīs pasaules čempionātos un 2023.gadā palīdzēja valstsvienībai izcīnīt pirmās medaļas vēsturē, turnīrā Rīgā un Tamperē tiekot pie bronzas godalgām.