VIDEO: titulētais Neitans Aspinals neiztur spiedienu pret latvieti Madaru Razmu un triec šautru pret dēli
foto: Action Images via Reuters
Šautriņu metējs Neitans Aspinals.
Citi sporta veidi

VIDEO: titulētais Neitans Aspinals neiztur spiedienu pret latvieti Madaru Razmu un triec šautru pret dēli

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Otrdien 15. oktobrī spēlētāju čempionāta 27. kārtā šautriņu mešanā līdz astotdaļfinālam aizspēlējās Latvijas vadošais šautriņu metējs Madars Razma. Spēlē pret Neitanu Aspinalu viņam bija jāpiedzīvo pretinieka emociju nesavaldību.

VIDEO: titulētais Neitans Aspinals neiztur spiedie...

Madars Razma pēc ne tik veiksmīga 2024. gada sākuma uzņēmis formu sezonas beigās. 27. spēlētāju čempionāta kārtā viņš tika līdz astotdaļfinālam, līdz tam uzvarot tādus zināmus vīrus kā Deivu Čiznalu, Neitanu Aspinalu un Kalanu Ridzu. Cīņā par ceturtdaļfinālu latvietis ar 4-6 piekāpās bijušajam pasaules čempionam Gervinam Praisam. 

Pret angli Neitanu Aspinalu, kurš karjeras gaitā kļuvis par tādu prestižu turnīru kā “World Matchplay” un “UK Open” čempionu, Razmam gan bija jāpieredz pretinieka emociju izvirdums. Pie rezultāta 4-4 Aspinals mēģināja noslēgt 40 punktu kombināciju, taču neprecīzi meta pirmās divas šautras, kas lika emocijām līst pāri malām. Trešo šautru viņš demonstratīvi un ar spēku vienkārši aizmeta šautru dēļa virzienā, kas nav no labākajām uzvedības etiķetēm. To uzskata par neprofesionālu un arī necienīgu pret otru spēlētāju. Aspinals, saprotot, ka var tikt vēlāk sodīts, uzreiz mēģināja atvainoties. Situāciju gan vēl izvērtēs Profesionālās šautriņu korporācijā (PDC).

“Tas nebija godīgi, taču tajā pašā laikā mums ir pozitīvas un negatīvas emocijas. Pieņemu viņa atvainošanos un ceru, ka viņš nesaņems papildus sodu. Mums visiem ir emocijas un tās ir daļa no spēles,” otrdienas vakarā sociālajā tīklā “Facebook” situāciju komentēja Razma, kurš, uzvarot nākamajos divos legos, uzvarēja arī visā mačā ar 6-4. 

2024. gada sezonā atlikuši vēl divi televīzijas turnīri – Eiropas čempionāts un “Grand Slam of Darts”. Savukārt 2025. gada sezonu ievadīs gada gaidītākais turnīrs – pasaules čempionāts, kas sāksies no 15. decembra.