VIDEO: Pasečņikam sulīgs danks uzvarētā NBA pārbaudes spēlē
foto: USA TODAY Sports via Reuters Con
Anžejs Pasečņiks cīņā par bumbu ar Deilenu Teriju.
Basketbols

VIDEO: Pasečņikam sulīgs danks uzvarētā NBA pārbaudes spēlē

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Latvijas centra spēlētājs Anžejs Pasečņiks pirmdien guva četrus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pirmssezonas pārbaudes spēlē, palīdzot Milvoki "Bucks" savā laukumā pieveikt Čikāgas "Bulls" komandu.

VIDEO: Pasečņikam sulīgs danks uzvarētā NBA pārbau...

"Bucks" mājās uzvarēja ar 111:107 (24:34, 35:34, 32:15, 20:24), izcīnot pirmo panākumu trīs aizvadītajās pārbaudes spēlēs.

Pasečņiks laukumā atradās sešas minūtes un 24 sekundes, realizēja divus no trim divpunktu metieniem pa grozu, izcīnīja piecas atlēkušās bumbas zem groziem, pārtvēra divas piespēles, nopelnīja četras personīgās piezīmes un spēli beidza ar +/- rādītāju -1.

Vienā no epizodēm Pasečņiks nodeva bumbu no rokas rokām partnerim Eidžejam Grīnam, pamanot, ka abi pretinieku aizsargi nav spējuši veiksmīgi komunicēt un paliek pie cilvēka ar bumbu, latvietis rāvās uz grozu, saņēma piespēli un vareni trieca bumbu grozā no augšas ar kreiso roku pāri Īdžejam Lidelam.

Rezultatīvākais "Bucks" rindās bija Jannis Adetokunbo, kura kontā 24 punkti un desmit bumbas zem groziem, kamēr 20 punktus guva Damians Lilards. Viesu sastāvā ar 16+15 izcēlās Adama Sanogo, bet pa 15 punktiem guva lietuviešu izcelsmes debitants Mats Buzelis un Teilens Hortons-Takers.

Jau vēstīts , ka 28 gadus vecais Pasečņiks divvirzienu līgumu ar "Bucks" noslēdza augustā. Līdz pamatturnīra spēļu sākumam latvieša pārstāvētā vienība aizvadīs vēl vienu pārbaudes spēli, 17. oktobrī viesos mērojoties spēkiem ar pagājušās sezonas finālisti Dalasas "Mavericks". "Bucks" jauno NBA sezonu sāks 23. oktobrī ar spēli izbraukumā pret Filadelfijas "76ers", bet tā fārmklubs Viskonsinas "Herd" NBA G līgā sezonu sāks novembra ievadā.