Miks Tumānovs gūst savus pirmos vārtus Somijas augstākajā līgā; Jakam vārti un piespēle Čehijā
foto: Paula Čurkste/LETA
Latvijas hokeja izlases kandidāts Miks Tumānovs.
Hokejs

Miks Tumānovs gūst savus pirmos vārtus Somijas augstākajā līgā; Jakam vārti un piespēle Čehijā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas aizsargs Miks Tumānovs piektdien guva savus pirmos vārtus Somijas augstākajā hokeja līgā, Jiveskiles JYP komandai izcīnot uzvaru.

Miks Tumānovs gūst savus pirmos vārtus Somijas aug...

Tumānova un vārtsarga Ērika Vītola pārstāvētā JYP viesos ar rezultātu 4:3 (2:2, 0:1, 2:0) pārspēja Kuopio "KalPa" vienību.

Trešās trešdaļas vidū Tumānovs straujā pretuzbrukumā pretī vārtiem mainīja ripas lidojuma virzienu un panāca 3:3. Šajā spēlē viņš uz ledus bija 11 minūtes un 11 sekundes, četrreiz meta pa vārtiem un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +2. Vītols šoreiz bija viesu komandas rezervē.

JYP ar 11 punktiem punktiem desmit spēlēs ieņem 14.vietu 16 komandu čempionātā. Iepriekšējā sezonā Somijas virslīgā uzvarēja Tamperes "Tappara", kas finālsērijā ar 4-1 pieveica Lahti "Pelicans".

Tikmēr Jānis Jaks Čehijas hokeja ekstralīgas mačā guva vārtus un atdeva vienu rezultatīvu piespēli, viņa un Roberta Mamčica pārstāvētajai Karlovi Vari "Energie" svinot uzvaru.

"Energie" mājās ar rezultātu 6:1 (1:0, 5:1, 0:0) pārspēja Plzeņas "Škoda" komandu, kurai savainojuma dēļ nevar palīdzēt aizsargs Kristiāns Rubīns. Jaks vārtus guva otrā perioda piektajā minūtē, kad bija precīzs no iemetienu apļa - 3:1. Pirms tam viņš asistēja vārtu guvumā, kas bija uzvaru nesošais.

Šajā spēlē Jaks uz ledus bija 23 minūtes un 14 sekundes, trīsreiz meta pa vārtiem, bloķēja divus metienus un tika pie neitrāla lietderības koeficienta, bet Mamčics 19 minūšu un 25 sekunžu laikā izcēlās ar četriem bloķētiem metieniem un pozitīvu lietderību +1.

Citā mačā brāļi Roberts un Rihards Bukarti katrs izdalīja pa vienai rezultatīvai piespēlei, kamēr Vītkovices "Ridera" viesos ar 3:5 (0:1, 1:3, 2:1) zaudēja Brno "Kometa". Zaudējums arī aizsargam Kristapam Zīlem, kura pārstāvētā Litvīnovas "Verva" mājās ar 2:4 (0:0, 1:3, 1:1) piekāpās Prāgas "Sparta". Uzbrucējs Eduards Tralmaks saņēmis divu maču diskvalifikāciju, tāpēc nepiedalījās spēlē, kurā Kladno "Rytīrzi" viesos ar 0:3 (0:1, 0:1, 0:1) atzina Česke Budejovices "Motor" pārākumu.

Visaugstāk turnīra tabulā - pirmajā vietā - ir "Verva", kas desmit mačos iekrājusi 22 punktus. Iepriekšējā sezonā Tršinecas "Ocelari" finālsērijā ar 4-3 pieveica pamatturnīra uzvarētāju Pardubices "Dynamo".

Tikmēr Kristers Gudļevskis ar Brēmerhāfenes "Fischtown Pinguins" komandu piedzīvoja zaudējumu Vācijas hokeja līgas (DEL) mačā. Brēmerhāfenes hokejisti viesos ar 3:4 (1:1, 0:1, 2:2) piekāpās Berlīnes "Eisbaren". Gudļevskis šajā mačā atvairīja 18 no 22 metieniem jeb 81,8% raidījumu.

Vācijas vicečempione "Fischtown Pinguins" ar 17 punktiem astoņās spēlēs ieņem trešo vietu 14 komandu konkurencē. Brēmerhāfenes komandas vārtsargu trenera amatā darbojas Latvijas speciālists Edgars Lūsiņš.