FIFA inspektors un divarpus reižu jaunāka tiesnese? Turcijas futbolu satricina seksa skandāls
foto: Ekrānuzņēmums no "Instagram"
Elifa Karārslana un Orhans Erdemirs škietami redzami visai pikantā video.
Futbols

FIFA inspektors un divarpus reižu jaunāka tiesnese? Turcijas futbolu satricina seksa skandāls

Kaspars Apsītis

Jauns.lv

Sociālajos tīklos izplatījies video, kurā, iespējams, redzams 61 gadu vecais Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) inspektors Orhans Erdemirs un 26 gadus vecā Turcijas Superlīgas tiesnese Elifa Karārslana. Abi ir atstādināti no amata.

FIFA inspektors un divarpus reižu jaunāka tiesnese...

Turcijas Futbola federācija, izklāstot disciplinārpārkāpumus, paziņoja, ka Orhanam Erdemiram piespriesta 45 dienu diskvalifikācija, bet Elifai Karārslanai — 90 dienu liegums pildīt amata pienākumus. Kāpēc sodu termiņi atšķiras, nav precizēts.

Tikmēr Turcijas prese ziņo, ka abiem piespriesta mūža diskvalifikācija, kamēr Karārslana noliedz video autentiskumu. "Draugi, kāpēc jūs dalāties ar ziņām, par kurām jau pirms gada zinājāt, ka tās ir nepatiesas? Kāpēc jūs manipulējat ar sabiedrību?" viņa jautāja. Karārslana arī piebilda, ka vairs nav saistīta ar federāciju un tiesā spēles privātos turnīros.

foto: ekrānuzņēmums no video
Abu diskvalificēto futbola darboņu līdzība ar video redzamajiem tēliem ir nenoliedzama.
Abu diskvalificēto futbola darboņu līdzība ar video redzamajiem tēliem ir nenoliedzama.

"Es nekad neesmu komentējusi cilvēku, kuram ar mani nav nekādas saistības. Es nezinu, cik viņam gadu, un viņš līdz šai dienai ir mēģinājis mani iebiedēt," izteicās tiesnese, nepaskaidrojot, par ko konkrēti ir runa.

Karārslana arī uzsvēra, ka video ir montāža, izveidota ar mākslīgā intelekta palīdzību. "Man priekšā ir garš juridisks ceļš, bet es šo izaicinājumu pārvarēšu pārliecinošā un uzticamā veidā. Es ceru, ka jūs mani šajā procesā atbalstīsiet. Es neplānoju raudāt, kliegt vai skumt. Tas nav tas, par ko esmu. Es aizstāvēšu savu taisnību līdz galam. Esmu tikai viena no daudzajiem, kuri cietuši, un ceru, ka būšu pēdējā."

foto: Ekrānuzņēmums no "Instagram"
Elifa Karārslana ir ļoti populāra arī sociālajos tīklos.
Elifa Karārslana ir ļoti populāra arī sociālajos tīklos.

Tikmēr Erdemirs norādījis, ka attiecības federācijā nav aizliegtas, un uzsvēris, ka video viņam nodarījis neatgriezenisku kaitējumu un iedragājis viņa reputāciju.

Orhanam Erdemiram bija īsa divu gadu karjera futbolā kā vārtsargam, bet tiesāt viņš sāka gandrīz pirms 40 gadiem. Pēc profesijas apdrošināšanas aģents, viņš tiesājis spēles ne tikai Turcijā, bet arī Eiropas sacensībās un valstsvienību spēles.

Savukārt Elifa Karārslana bija profesionāla futboliste, kura pēc ceļgala krustenisko saišu plīsuma bija spiesta pārtraukt spēlēt. Pēc tam viņa sāka interesēties par tiesāšanu, iedvesmojoties no kādas tiesneses darba, ko redzēja sociālajos tīklos. Viņa debitēja kā tiesneša asistente 19 gadu vecumā. Šobrīd viņa ir ceturtā tiesnese sieviešu Superlīgas spēlēs un tiesā spēles 14-17 gadus vecām meitenēm, kā arī dažādās privātās līgās. Papildus viņa ir aktīva sociālajos tīklos, kur viņai ir vairāk nekā 446 000 sekotāju.