Turcijas U-21 futbolisti revanšējas par negaidīto zaudējumu Latvijai
foto: Latvijas futbola federācija
Viens no Latvijas U-21 izlases aizsardzības balstiem Aleksejs Kudeļkins.
Futbols

Turcijas U-21 futbolisti revanšējas par negaidīto zaudējumu Latvijai

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas U-21 vīriešu futbola izlase piektdien Stambulā 2025.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikla spēlē ar 0:3 (0:1) zaudēja vienaudžiem no Turcijas.

Turcijas U-21 futbolisti revanšējas par negaidīto ...

Spēles 35. minūtē pēc izgājiena pret vārtsargu 1:0 mājinieku labā panāca Erendžans Jardimidži, bet otrajā puslaikā pretinieki vēl divas reizes pārspēja latviešus straujos pretuzbrukumos. 56. minūtē vārtus guva Bartuks Elmazs, bet deviņas minūtes vēlāk izcēlās Poirazs Jildirims. 

Vēl piektdien A grupā Norvēģija viesos izrāva  neizšķirtu 1:1 (0:0) pret Īriju. Turnīra tabulā A grupā līdere ar 21 punktu deviņās spēlēs ir Itālija, 18 punktus ir izcīnījusi Īrija, 16 - Norvēģija, 13 - Turcija un astoņus punktus - Latvija, bet Sanmarīno pie punktiem deviņās aizvadītajās cīņās nav tikusi. Kvalifikācijas ciklu latvieši noslēgs 15. oktobrī ar izbraukuma spēli pret Sanmarīno.

Pirmajā riņķī Latvijas izlase ar 2:0 uzvarēja Sanmarīno, spēlēja 0:0 ar Itāliju, ar 0:7 atzina Norvēģijas pārākumu, ar 1:2 piekāpās Īrijai, bet ar tādu pašu rezultātu uzvarēja Turciju. Otrajā riņķī ar 0:2 tika zaudēts Itālijai un ar 0:1 - Norvēģijai. Turki bez zaudējuma Latvijai pirmajā aplī ar 2:3 zaudēja Īrijai un ar 0:2 - Itālijai. Ar 5:0 tika sagrauta Sanmarīno un ar 2:0 uzvarēta Norvēģija. Otrajā aplī tika spēlēts 1:1 ar Itāliju, ar 0:1 zaudēts Īrijai un ar 6:1 tika sagrauta Sanmarīno.

Šoreiz Latvijas izlases galvenais treneris Aleksandrs Basovs uz izlasi ir izsaucis spēlētājus no astoņiem Latvijas klubiem, kā arī pa vienam pārstāvim no Itālijas, Igaunijas un Kipras vienībām.

Kandidātu lokā atgriezās vārtsargs Klāvs Bethers, aizsargs Jegors Novikovs, pussargs Jevgenijs Miņins un uzbrucējs Artjoms Puzirevskis, bet savu pirmo izsaukumu uz U-21 izlasi saņēma aizsargs Alans Kangars.

Katras grupas uzvarētāji un trīs labākās otro vietu īpašnieces kvalificēsies finālturnīram, bet pārējās sešas otro vietu ieguvējas sacentīsies "play-off" kārtā.

Jūnijā Latvijas U-21 izlase Igaunijā kļuva par Baltijas kausa ieguvēju, nosargājot 2022.gadā izcīnīto kausu.

Aleksandram Basovam izlasē palīdz treneri Aleksandrs Jeļisejevs un Sergejs Golubevs vārtsargu treneris Aleksandrs Proskurņins un treneris-analītiķis Vladimirs Serbins.

Latvijas U-21 vīriešu futbola izlases kandidāti:

vārtsargi - Jānis Beks (RFS), Sergejs Vilkovs ("Tukums 2000"/"Telms"), Klāvs Bethers ("Catania", Itālija);

aizsargi - Aleksejs Kudeļkins, Gļebs Mihaļcovs (abi - "Daugavpils"), Dāvids Družiņins ("Grobiņa"/LFS), Ralfs Maslovs ("Jelgava"), Jegors Novikovs, Oskars Vientiess (abi - "Metta"), Rūdolfs Reingolcs ("Tukums 2000"/Telms"), Alans Kangars ("Liepāja");

pussargi - Dāvis Mārcis Valmiers ("Jelgava"), Oļģerds Raščevskis ("Daugavpils"), Roberts Meļķis, Danila Patijčuks (abi - "Liepāja"), Kristers Penkevics ("Valmiera"), Kaspars Anmanis ("Tukums 2000"/"Telms"), Jevgenijs Miņins (RFS), Ivans Patrikejevs (Nemmes "Kalju", Igaunija), Kristofers Rēķis, Kristaps Grabovskis (abi - "Metta");

uzbrucēji - Bruno Melnis ("Metta"), Gļebs Patika ("Pafos", Kipra), Artjoms Puzirevskis ("Metta").