Liepājā plāno glempinga ciemata būvniecību
foto: Shutterstock
Ilustratīvs attēls.
Novadu ziņas

Liepājā plāno glempinga ciemata būvniecību

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

SIA “Glamphouse” ir uzvarējusi Liepājas pašvaldības rīkotajā izsolē par zemesgabala Vētru ielā 1 nomas tiesībām. Uzņēmums plāno izveidot glempingu — nelielu ciematiņu pilsētas teritorijā, ziņo “liepajniekiem.lv”.

Liepājā plāno glempinga ciemata būvniecību...

Glempings ir luksusa kempinga veids, kas apvieno dabas tuvumu ar modernām ērtībām. Glempinga teltis parasti ir aprīkotas ar labiekārtotām iekštelpām, piemēram, gultām, mēbelēm un sanitārajām ierīcēm, kas nodrošina komfortablu atpūtu ārā.

Ceturtdien Attīstības komitejas deputāti nolēma apstiprināt nomas tiesību ieguvēju zemesgabalam Vētru ielā 1, taču galīgais lēmums vēl tiks pieņemts domes sēdē. Glempinga telšu ražotājs “Glamphouse” bija vienīgais pretendents, kas piedalījās izsolē par 1,5 hektāru zemesgabala nomu uz desmit gadiem.

Uzņēmuma valdes loceklis un līdzīpašnieks Jānis Lagzdiņš informēja deputātus, ka “Glamphouse” ne tikai ražo teltis, bet arī investē glempingu projektos Eiropā. Aktīvi projekti  ir Zviedrijā, Grieķijā un Latvijā. Vētru ielā “Glamphouse” šogad plāno uzcelt saimniecības un reģistratūras ēkas, un nākamajā kārtā uzstādīt pirmās desmit glempinga teltis. Katrā no tām būs duša, tualete, neliela virtuve un četras guļvietas.

Pēc sākotnējā posma plānots uzstādīt vēl desmit luksusa teltis ar diviem stāviem, balkoniem, viesistabu, virtuvi, apsildi, divām guļamistabām, saunu un labierīcībām. Lagzdiņš norādīja, ka luksusa glempinga teltis šobrīd ir pieprasīts produkts pasaulē. 

Uzņēmuma mērķis ir izveidot nelielu ciematiņu pilsētas teritorijā, līdzīgi kā citās pasaules vietās, kur ir daudz zaļo zonu un ūdenstilpju.Vētru ielas teritorijā jau ir daudz koku, kurus neplāno izzāģēt, un zaļā zona, iespējams, tiks vēl paplašināta. Tomēr, kā izskatīsies galīgais projekts, vēl būs jāvienojas ar pilsētas arhitektiem, piebilda Lagzdiņš, atturoties atklāt plānoto investīciju apjomu.

Saskaņā ar izsoles noteikumiem, uzņēmējam jārada vismaz septiņas jaunas darba vietas, jāveic investīcijas vismaz 200 000 eiro apmērā nemateriālajos ieguldījumos un pamatlīdzekļos, kā arī jāatjauno degradētā teritorija.