Pēc “Barcelona” iesnieguma tiesā Madrides “Real” varētu zaudēt divus izcīnītos titulus
foto: Kieran Mcmanus/BPI/Shutterstock/ Vida Press
Markuss Sloters Madrides "Real" komandā pavadīja no 2012. līdz 2015. gadam un ļoti labi iejutās kopienā regulāri apmeklējot arī futbola komandas spēles.
Basketbols

Pēc “Barcelona” iesnieguma tiesā Madrides “Real” varētu zaudēt divus izcīnītos titulus

Kaspars Apsītis

Jauns.lv

Bijušais Madrides “Real” basketbolists Markuss Sloters, iespējams, izmantoja viltotu Ekvatoriālās Gvinejas pasi, lai 2015. gadā spēlētu Spānijā. Ja Spānijas tiesa amerikāņu basketbolistu atzīs par vainīgu, Madrides “Real” varētu zaudēt divus titulus – uzvaru Spānijas čempionātā un kausa izcīņā.

Pēc “Barcelona” iesnieguma tiesā Madrides “Real” v...

Ir izdots aresta orderis bijušajam Madrides “Real” uzbrucējam Markusam Sloteram par iespējamu pases viltošanu, vēsta izdevums “La Vanguardia”. Ar Sloteru sastāvā “Real” 2015. gadā triumfēja Spānijas čempionāta “Liga Endesa” un kausa izcīņā “Copa del Rey”, tomēr basketbolists, iespējams, nebija tiesīgs pārstāvēt komandu. Sloters spēlēja Spānijas ACB līgā ar Ekvatoriālās Gvinejas (bijusī Spānijas kolonija) pasi saskaņā ar Kotonū nolīgumu, kas viņam ļāva Spānijas čempionātā startēt kā vietējam spēlētājam.

Tomēr vēlāk atklājies, ka pasē norādītā informācija bijusi nepatiesa. Proti, Slotera pasei bijis tāds pats numurs - A001696 - kā citam basketbolistam – Madrides “Fuenlabrada” spēlētājam Endijam Panko (tolaik ar viņu kopā spēlēja arī mūsu Rolands Šmits), kura pasei turklāt trūkusi 45. un 46. lappuses.

Pēc prokuratūras teiktā, “dokumenti esot izrādījušies viltoti, neraugoties uz to, ka sākotnēji tie atzīti par likumīgiem, jo visas to biogrāfiskās lapas tikušas nomainītas,” vēsta spāņu medijs. Slotera pašreizējā atrašanās vieta nav zināma, tāpēc Madrides tiesa izdevusi aresta orderi, lai basketbolistu informētu par tiesvedību.

Šajā lietā prasītājs jau gadiem ilgi ir Madrides “Real” mūžīgais sāncensis “Barcelona”, kas pieprasa, lai karaliskajam klubam tiktu atņemti šie tituli, jo komandas sastāvs turnīros nav atbildis sacensību noteiktajām prasībām. Tolaik abas ārpus Eiropas Savienībā nereģistrēto spēlētāju kvotas tika izmantotas meksikānim Gustavo Ajonam un argentīnietim Fakundo Kampaco. Līdz ar to Sloters nav drīkstējis piedalīties nevienā no turnīriem.