"VEF Rīga" basketbolisti Daugavpilī pārliecinoši pieveic "Viimsi"
foto: VEF Rīga
"VEF Rīga" līgas spēlēs izcīnījis jau savu trešo uzvaru pēc kārtas.
Basketbols

"VEF Rīga" basketbolisti Daugavpilī pārliecinoši pieveic "Viimsi"

Sporta nodaļa

Jauns.lv / LETA

"VEF Rīga" trešdien Daugavpilī notiekošajā "Optibet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) spēlē ar 89:52 (21:10, 18:11, 28:10, 22:21) pārspēja Igaunijas komandu "Viimsi", izcīnot savu trešo uzvaru pēc kārtas.

"VEF Rīga" basketbolisti Daugavpilī pārliecinoši p...

Uzvarētāju labā 18 punktus un 11 atlēkušās bumbas sakrāja Pēteris Pinnis, pa 14 punktiem guva Vjačeslavs Bobrovs un Geidžs Deiviss-Makmarins, kura kontā arī sešas atlēkušās bumbas, bet desmit punktus guva Herisons Klīrijs. "Viimsi" 11 punktus guva Omars Pajičs. "VEF Rīga" sezonas ievadā ir iekrājusi bilanci 3-1 un atrodas līgas turnīra tabulas pirmajā ailītē, bet Igaunijas vienībai tā bija pirmā līgas spēle šosezon. Šosezon līgā nespēlē turnīra čempione Ukrainas komanda Slobožanskas "Prometey", kas vasarā pārtrauca darbību.

LIBL šosezon spēlē Latvijas komandas "Latvijas Universitāte", "Liepāja", "Ogre", "Rīgas zeļļi", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", "Ventspils" un "VEF Rīga", bet Igauniju pārstāv Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Keila", Keilas "Coolbet", "Parnu Sadam", Tallinas "TalTech"/"Alexela", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", Raplas "Utilitas" un "Viimsi".

Pamatturnīrā komandas izspēlē divus apļus, pēc kura astoņas labākās komandas iekļūst ceturtdaļfinālā, cīnoties par vietu finālčetriniekā. Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad sacensībās piedalījās 15 komandas. Finālčetrinieka turnīrā par līgas pirmo uzvarētāju kļuva "Ventspils". Pagājušajā sezonā par čempioniem kļuva Slobožanskas "Prometey" basketbolisti.