Kurucs un Blumbergs iemet pa 10 punktiem FIBA Čempionu līgas mačos
foto: ZUMAPRESS.com
Rodions Kurucs sezonas sākumā ir viens no galvenajiem Mursijas komandas panākumu kaldinātājiem.
Basketbols

Kurucs un Blumbergs iemet pa 10 punktiem FIBA Čempionu līgas mačos

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs otrdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas pamatturnīra mačā ar desmit punktiem sekmēja Mursijas UCAM uzvaru, kamēr citā mačā Roberts Blumbergs arī izcēlās ar desmit punktiem, taču viņa pārstāvētā Stambulas "Galatasaray" piedzīvoja neveiksmi.

Kurucs un Blumbergs iemet pa 10 punktiem FIBA Čemp...

Rodiona un Artūra Kurucu pārstāvētā Mursijas UCAM H grupas spēlē viesos ar 81:76 (24:22, 18:13, 16:20, 23:21) uzvarēja Grieķijas komandu "Peristeri".

Rodions Kurucs, pavadot laukumā 26 minūtes un deviņas sekundes, realizēja četrus no pieciem divu punktu metieniem un divus no trijiem soda metieniem un guva desmit punktus. Viņa kontā arī divas bumbas zem groziem, viena rezultatīva piespēle, četras piezīmes, divas kļūdas un viena pārtverta bumba, noslēdzot maču ar +/- rādītāju +2 un efektivitātes koeficientu septiņi. Mursijas vienībā rezultatīvākais ar 14 punktiem bija Trojs Kopēns, bet mājiniekus no zaudējuma neglāba Džastins Petons, kurš izcēlās ar 18 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām. Artūrs Kurucs viesu rindās bija iekļauts pieteikumā mačam, bet nedevās laukumā. Mursijas vienība ar divām uzvarām tikpat spēlēs ir H grupas līdere.

Savukārt D grupas spēlē Blumbergs un "Galatasaray" mājās ar 75:87 (13:23, 24:23, 20:20, 18:21) piekāpās Čehijas klubam "Nymburk". Blumbergs spēlēja 20 minūtes un 24 sekundes un raidīja grozā divus no sešiem tālmetieniem un četrus soda metienus. Viņš arī izcīnīja sešas bumbas zem groziem, nopelnīja piezīmi, pieļāva trīs kļūdas un iekrāja +/- rādītāju -19 un efektivitātes koeficientu septiņi. Stambulas komandas laba 19 punktus guva Džeimss Pālmers, kamēr viesu uzvaru ar 15 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām sekmēja Kristiāns Bišops. "Galatasaray" ar bilanci 1-1 D apakšgrupā atrodas otrajā pozīcijā.

Pamatturnīrā 32 komandas pirmajā posmā ir sadalītas astoņās apakšgrupās. Grupu uzvarētājas nodrošina vietu otrajā posmā, bet vēl astoņas komandas tiks noskaidrotas "play-in" kārtā, kurā piedalīsies otro un trešo vietu grupās ieņēmušās vienības. Pērn "VEF Rīga" savā piektajā Čempionu līgas sezonā netika tālāk par pirmo posmu, ieņemot pēdējo vietu grupā kopā ar Stambulas "Darussafaka", "Cholet" un Tenerifes "Lenovo". Iepriekšējā sezonā turnīrā uzvarēja Malagas "Unicaja", kas finālā ar 80:75 pārspēja Tenerifes basketbolistus.