Zaudējumi 40 tūkstošu vērtībā: apzagts titulētais paralimpietis Aigars Apinis 
foto: Latvijas paralimpiskā komiteja
Aigars Apinis Parīzes paralimpiskajās spēlēs.
Sporta zvaigznes

Zaudējumi 40 tūkstošu vērtībā: apzagts titulētais paralimpietis Aigars Apinis 

Kārlis Bērziņš

Jauns.lv

Aizvadītajā naktī Ogres novada Birzgales pagastā garnadži bija ieradušies Latvijas paralimpiskā sporta zvaigznes Aigara Apiņa īpašumā, nodarot ievērojamus zaudējumus aptuveni 40 tūkstošu eiro vērtībā.

Zaudējumi 40 tūkstošu vērtībā: apzagts titulētais ...

Nepatīkams 4. oktobra rīts bijis titulētajam latviešu paralimpietim Aigaram Apinim. Viņa brālis Gundars Apinis konstatējis, ka notikusi plaša apjoma zādzība zemnieku saimniecībā “Lielskābenes”. Kā sociālajos tīklos rakstījusi Samanta Apine, nozagtas tādas vērtīgas lietas kā divasu piekabe, kvadricikls, zāles pļāvējs, krūmzāģis, stumjamais zāles aparāts, kā arī metināmie priekšmeti un instrumenti. 

Parīzes paralimpisko spēļu sudraba medaļnieks Aigars Apinis sarunā ar Jauns.lv apstiprināja, ka šonakt viņa un brāļa Gundara Apiņa zemnieku saimniecībā “Lielskābenes” notikusi vērienīga zādzība, kuras nodarītie zaudējumi lēšami ap 40 tūkstošiem eiro. 

Sarunā ar Jauns.lv Aigars Apinis atklāj, ka, iespējams, ģimenē vēl nav identificētas visas mantas, ko veiklie garnadži ir piesavinājušies. Viņš lēš, ka kopējie zaudējumi ir ap 40 tūkstošiem eiro. Viņam personīgi nozīmīgs bijis oranžais kvadricikls, ar kuru ziemā tīrījis sniegu, jo tam ir piestiprināta sniega lāpsta. “Zagļi bijuši profesionāli,” atzinis Apinis. Notikušo nav novērojuši arī kaimiņi, bet lielākā daļa nozagtā nav bijusi apdrošināta. “Brāļa sieva vakarā manījusi ko aizdomīgu un dzirdējusi kādus svilpienus, bet naktī neviens no suņiem nereaģēja.” Viņš gan pauž – labi vien ir, ka neviens no ģimenes locekļiem nav stājies ceļā zagļiem, jo, viņaprāt, tie bijuši nodrošinājušies arī pret šādām situācijām. “Paldies Dievam, ka visi ir veseli,” saka titulētais paralimpietis, kurš vēl nesen no Parīzes paralimpiskajām spēlēm mājās brauca ar sudrabu diska mešanā. 

Apinis lielas ilūzijas par nozagto mantu atgūšanu pagaidām nelolo. “Visdrīzāk tās jau ir aiz Latvijas robežas,” viņš saka. Pats viņš īpašumā ieradies, kad jau policija bija fiksējusi notikušo, taču viņš kritizē tās sākotnējo attieksmi, kad par zādzības faktu informējis viņa brālis. “Policijas uzmanība sākumā bija tāda kūtra. Apkārtnē jau ir bijušas līdzīgas zādzības. Lielāku interesi viņi izrādīja pēc tam, kad pateica, ka esmu apzvanījis raidījumu “Degpunktā”, kā arī iesaistījušies citi mediji. To uzmanībai tomēr ir lielāks spēks. Policija tagad visu ir piefiksējusi,” viņš pauž, sakot, ka neko daudz sīkāk gan komentēt vairs nevarot. 

Aigars Apinis ir Latvijas visu laiku titulētākais paralimpietis. Viņš ir četrkārtējs paralimpisko spēļu čempions, trīskārtējs vicečempions un trīs bronzas medaļu ieguvējs. Šovasar Parīzes spēlēs viņš tika pie sudraba medaļas, tomēr nav izslēgts, ka viņam varētu piešķirt zeltu, jo pastāv reālas aizdomas, ka par čempionu kļuvušais šrilankiešu izcelsmes itāļu sportists Rigivans Ganešamortijs varētu nebūt atbilstošs veselības grupai, kuru pārstāvēja.

Ja Jums ir kāda informācija par Birzgales pagasta “Lielskābenēs” notikušo zādzību, ja esat ko redzējis vai zināt, kur patlaban tiek glabātas nozagtās mantas, aicinām sazināties ar Valsts policiju , zvanot pa tālruni 110 vai pašiem cietušajiem. Aigara tālrunis ir 29183746, Gundara – 26598631.