Dalasas "Mavericks" līderis Luka Dončičs iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā
foto: USA TODAY Sports via Reuters Con
Luka Dončičs pirmssezonas fotosesijā.
Basketbols

Dalasas "Mavericks" līderis Luka Dončičs iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā

Sporta nodaļa

Jauns.lv / LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Dalasas "Mavericks" līderis Luka Dončičs treniņnometnē iedzīvojies ikra muskuļa savainojumā, kas liegs atgriezties laukumā vismaz nedēļu, pavēstīja Dalasas komanda.

Dalasas "Mavericks" līderis Luka Dončičs iedzīvoji...

"Mavericks" norādīja, ka vienā no treniņiem Dončičs sadursmē ticis pie kreisās kājas ikra muskuļa sastiepuma. Pēc nedēļas tiks vērtēta slovēņa gatavība atgriezties laukumā. Dalasas komanda pirmo pārbaudes spēli aizvadīs 7. oktobrī, uzņemot Memfisas "Grizzlies". Jau šobrīd zināms, ka pirmajā pirmssezonas mačā Dončičs laukumā, visticamāk, nevarēs doties.

Pagājušajā sezonā Dončičs 70 pamatturnīra spēlēs vidēji izcēlās ar 33,9 punktiem, 9,2 atlēkušajām bumbām un 9,8 rezultatīvām piespēlēm, bet 22 "play-off" mačos viņš caurmērā guva 28,9 punktus, izcīnīja 9,5 atlēkušās bumbas un iekrāja 8,1 rezultatīvu piespēli.

"Mavericks" aizvadītajā sezonā sasniedza NBA finālu, kurā cīņā par čempiontitulu ar 1-4 piekāpās Kristapa Porziņģa pārstāvētājai Bostonas "Celtics". Pirms jaunās sezonas Dalasa pastiprinājusi savas rindas ar četrkārtējo NBA čempionu Kleju Tompsonu, bet regulāro turnīru tā sāks 25. oktobrī, kad savā laukumā uzņems Viktoru Vembanjamu, Krisu Polu un Sanantonio "Spurs".