Mejerim pieticīgs sniegums; favorītiem pieskaitītā U-BT savu ULEB Eirokausa sezonu sāk ar diviem zaudējumiem
foto: Mateusz Birecki/NurPhoto/Shutterstock/ Vida Press
Latvijas izlases uzbrucējs Mareks Mejeris Rumānijas spēcīgākajā klubā aizvada jau savu otro sezonu.
Basketbols

Mejerim pieticīgs sniegums; favorītiem pieskaitītā U-BT savu ULEB Eirokausa sezonu sāk ar diviem zaudējumiem

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Mareks Mejeris trešdien Burganbresā guva trīs punktus viņa pārstāvētās Klužas-Napokas U-BT komandas zaudējumā ULEB Eirokausa izbraukuma spēlē.

Mejerim pieticīgs sniegums; favorītiem pieskaitītā...

Rumānijas klubs B grupas cīņā ar 73:84 (15:24, 21:18, 10:26, 27:16) piekāpās Francijas "Bourg-en-Bresse". Mejeris laukumā pavadītajās 16 minūtēs un astoņās sekundēs realizēja vienu no diviem tālmetieniem, kā arī sakrāja trīs atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, četras kļūdas, personisko piezīmi un efektivitātes koeficientu divi. Viesiem 18 punktus guva Sasu Salins, bet 17 punktus - Zeks Henkinss. Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Ksvjers Kastaneda.

Arī pirmajā cīņā Rumānijas klubs piedzīvoja zaudējumu ar 86:93 piekāpjoties Ļubļanas "Cedevita Olimpija". Pirms sezonas daudzu ekspertu un bukmeikeru vērtējumā Kļužas-Napokas vienība tika pieskaitīta favorītu pulkam, jo pērn spēja aizkļūt līdz pat ceturtdaļfinālām.

Komandas ir sadalītas divās grupās pa desmit komandām. "Play-off" sasniedz katras grupas sešas labākās komandas. Pirmās un otrās vietas ieguvējas uzreiz nodrošina vietu ceturtdaļfinālā, bet pārējās vienības vispirms aizvada astotdaļfināla mačus.

Pagājušajā sezonā par Eirokausa ieguvēju kļuva Francijas komanda "Paris".

Tikmēr Mārcis Šteinbergs  guva divus punktus Manrezas "Baxi" uzvarā savā laukumā Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas pamatturnīra pirmajā spēlē. "Baxi" ar 92:64 (31:17, 21:20, 27:15, 13:12) pieveica Lisabonas "Benfica".

Šteinbergs 14 minūtēs un 22 sekundēs laukumā realizēja vienu no diviem divpunktu metieniem, bet netrāpīja trīs tālmetienus. Latvieša kontā arī divas atlēkušās bumbas, rezultatīva piespēle, divas kļūdas, bloķēts metiens, trīs personiskās piezīmes, efektivitātes koeficients nulle un +/- rādītājs +5. Mājiniekiem 25 punktus un septiņas atlēkušās bumbas sakrāja Deriks Elstons, bet viesu rindās 13 punktus guva Markuss Torntons.

Vroclavas "Slask" bez Mihala Hlebovicka pieteikumā F grupas mačā savā laukumā ar 75:84 (13:22, 23:16, 21:21, 18:25) zaudēja Ungārijas vienībai Sombathejas "Falco".

Jau ziņots, ka otrdien ar uzvaru savā laukumā turnīru E grupā uzsāka "VEF Rīga", kas ar 86:72 pārspēja 2022./2023.gada sezonas turnīra uzvarētāju Bonnas "Telekom".

Pamatturnīrā 32 komandas pirmajā posmā ir sadalītas astoņās apakšgrupās. Grupu uzvarētājas nodrošina vietu otrajā posmā, bet vēl astoņas komandas tiks noskaidrotas "play-in" kārtā, kurā piedalīsies otro un trešo vietu grupās ieņēmušās vienības. Pērn "VEF Rīga" savā piektajā Čempionu līgas sezonā netika tālāk par pirmo posmu, ieņemot pēdējo vietu grupā kopā ar Stambulas "Darussafaka", "Cholet" un Tenerifes "Lenovo". Iepriekšējā sezonā turnīrā uzvarēja Malagas "Unicaja", kas finālā ar 80:75 pārspēja Tenerifes basketbolistus. 

Tikmēr Aigars Šķēle guva divus punktus Rostokas "Seawolves" zaudējumā Vācijas bundeslīgas izbraukuma mačā. "Seawolves" ar 64:70 (17:18, 15:16, 17:24, 15:12) zaudēja "Ludwigsburg".

Šķēle laukumā pavadītajās 15 minūtēs un 11 sekundēs realizēja vienu no četriem divpunktu metieniem, kā arī sakrāja divas rezultatīvas piespēles, četras atlēkušās bumbas, divas kļūdas, četras piezīmes, efektivitātes koeficientu trīs un +/- rādītāju -1. Viesiem 19 punktus un sešas atlēkušās bumbas sakrāja Dīšons Švarcs, bet uzvarētāju labā 15 punktus un piecas atlēkušās bumbas sakrāja Ezra Mendžons.

Rostokas vienība ar divām uzvarām trīs spēlēs turnīra tabulā ieņem ceturto vietu, bet Jāņa Jinemaņa pārstāvētā "Gottingen" ar diviem zaudējumiem divos mačos ir pēdējā 17 komandu čempionātā. 2023./2024. gada sezonā par čempioniem kļuva Minhenes "Bayern" basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-1 uzveica Berlīnes "Alba".