Morozs: jebkurš "Galatasaray" spēlētājs ir "zvaigzne", bet mums ir plāns
foto: LETA
Futbola komandas "RFS" galvenais treneris Viktors Morozs.
Futbols

Morozs: jebkurš "Galatasaray" spēlētājs ir "zvaigzne", bet mums ir plāns

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Ceturtdien UEFA Eiropas līgas spēlē Rīgā RFS mačā ar Turcijas klubu Stambulas "Galatasaray" nevarēs spēlēt ierasto futbolu, pirmsspēles preses konferencē trešdien norādīja komandas galvenais treneris Viktors Morozs.

Morozs: jebkurš "Galatasaray" spēlētājs ir "zvaigz...

Spēle Daugavas stadionā sāksies plkst.19.45, maču tiešraidē translējot "Go3 televīzijas "Extra Sports" plānā.

"Gatavojamies spēlei, kurā daudz būs jāspēlē aizsardzībā. Latvijas čempionātā mēs vairāk spēlējam ar bumbu, taču apzināmies pretinieku spēku," norāda Morozs.

Kaut arī pretiniekiem savainojuma dēļ nespēlēs uzbrucējs Viktors Osimens, viesiem ir spēlētāji, kuru viņu var lieliski aizvietot, atgādināja treneris.

"Jebkurš "Galatasaray" spēlētājs ir "zvaigzne", bet mums ir plāns. Saprotam, ka nespēlēsim ierasto futbolu, jo atšķirība starp klubiem ir ļoti liela," teica Morozs. "Tomēr nebūs tā, ka no pirmās minūtes laukumā domāsim tikai par to, lai spēle pēc iespējas ātrāk beigtos. Gribam izbaudīt šo spēli, taču arī pēc iespējas labāk sagatavoties tai, lai mums būtu iespēja sasniegt labu rezultātu."

Morozs atgādināja pirmās kārtas spēli Bukarestē, kas ir labs piemērs, apliecinot, ka rezultāta sasniegšanai RFS spēlētāji nedrīkst daudz kļūdīties, jo ""Galatasaray" uzbrukumā ir vēl bīstamāka komanda par FCSB".

"Protams, secinājumus pēc pirmās spēles izdarījām un gan kā komanda, gan individuāli darīsim visu, lai apturētu šo jaudīgo uzbrukumu," sola treneris.

Viņš uzteica "Galatasaray", kas "ir ļoti jaudīga komanda ar daudziem uz uzbrukumu tendētiem spēlētājiem". Pretinieks ir labi izanalizēts, taču ir bijis maz laika informāciju nodot spēlētājiem, kas tiks darīts arī trešdienas vakarā.

Latvijas izlases spēlētājs Roberts Savaļnieks apstiprināja, ka spēlēšana trijos turnīros, ieskaitot Latvijas čempionātu un Latvijas kausa izcīņu, fiziski nav viegla, taču spēlētāji ar katru spēli pie tā pierod arvien vairāk. "Treneris Latvijas spēlēs rotē sastāvu, kas ļauj atpūsties. Pēc tam liekas, ka spēka ir divreiz vairāk. Esam pieraduši pie grafika un nedomājam, vai esam noguruši," saka Savaļnieks.

Pirmajā kārtā Latvijas čempione izbraukumā ar 1:4 zaudēja Bukarestes FCSB, bet "Galatasaray" mājās pieveica Grieķijas klubu Saloniku PAOK (3:1).

RFS 24.oktobrī izbraukumā tiksies ar Vācijas bundeslīgas klubu Frankfurtes "Eintracht", 7.novembrī savā laukumā - ar Beļģijas klubu "Anderlecht" un 28.novembrī - ar Grieķijas čempionvienību Saloniku PAOK, 12.decembrī Belgradā - ar Telavivas "Maccabi" no Izraēlas, 23.janvārī mājās - ar Amsterdamas "Ajax" un 30.janvārī Hamburgā - ar Kijivas "Dynamo".

RFS ir otrā Latvijas komanda aiz "Ventspils", kas ir iekļuvusi UEFA Eiropas līgas pamatturnīrā, vairs neeksistējošajam Kurzemes klubam to iespējot 2009./2010.gada sezonā. Pirms diviem gadiem RFS cīnījās UEFA Eiropas Konferences līgas pamatturnīrā, kas ir pēc spēka trešais Eiropas klubu turnīrs.

36 pamatturnīra komandas aizvada mačus ar astoņām dažādām pretiniecēm, tiekoties ar divām katra no četriem groziem komandām.

Pamatturnīra astoņas labākās komandas nodrošina vietas astotdaļfinālā, 9.-24.vietas īpašnieces cīnīsies izslēgšanas spēļu turnīra pirmajā kārtā, bet pārējām vienībām Eiropas kausu sezona būs noslēgusies. Šāds formāts UEFA Eiropas līgā tiek izspēlēts pirmo reizi, aizstājot tradicionālo grupu turnīru.

UEFA Eiropas līgas fināls Spānijas pilsētā Bilbao notiks 25.maijā.