Prognozes, kad Kristaps Porziņģis varētu atgriezties laukumā, nav pārāk iepriecinošas
foto: REUTERS/SCANPIX
Jādomā, ka Bostonas "Celtics" nesteigsies ar mūsu vienīgā NBA čempiona sūtīšanu laukumā.
Basketbols

Prognozes, kad Kristaps Porziņģis varētu atgriezties laukumā, nav pārāk iepriecinošas

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis pēc šovasar veiktās pēdas operācijas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Bostonas "Celtics" rindās varētu atgriezties decembrī, raidījumā "eXi" atzina Žanis Peiners.

Prognozes, kad Kristaps Porziņģis varētu atgriezti...

Jau ziņots, ka Porziņģis pagājušās sezonas izskaņā iedzīvojās pēdas savainojuma NBA finālsērijā. Lai gan viņš vēl devās laukumā finālsērijas piektajā mačā, jūnija beigās latvietim tika veikta operācija, un "Celtics" pavēstīja, ka atlabšana prasīs piecus līdz sešus mēnešus.

Kristaps Porziņģis ar Bostonas "Celtics" vienību izcīnījis NBA čempiontitulu, Porziņģim kļūstot par pirmo Latvijas basketbolistu - NBA čempionu.

Kristaps Porziņģis, spītējot kājas traumai, palīdz "Celtics" kļūt par NBA čempioniem

Kristaps Porziņģis ar Bostonas "Celtics" vienību izcīnījis NBA čempiontitulu, Porziņģim kļūstot par pirmo Latvijas basketbolistu - NBA čempionu.

Peiners, kurš gan palīdz Porziņģim individuālajā darbā, gan strādā kā analītiķis Latvijas vīriešu basketbola izlasē, norādīja, ka Porziņģis laukumā varētu atgriezties decembra vidū.

"Basketbolā viņam pagaidām ir tikai metieni bez lēciena un trenažieru zālē programma arī ir vairāk vērsta uz rehabilitāciju, jo nekādas eksplozīvas kustības nedrīkst darīt. No Bostonas oficiālā informācija bija, ka viņš varētu atgriezties decembra vidū," teica Peiners.

Kristapa Porziņģa jaunās draudzenes Sūkijas Holas dzīves ainiņas no Latvijas

Latviešu slavenākā basketbolista Kristapa Porziņģa jaunā draudzene Sūkija Hola gandrīz mēnesi uzturas Latvijā.

Viņš piebilda, ka Latvijas basketbolist atgriešanās laukumā gan varētu nedaudz pārcelties uz vēlāku laiku, ja "Celtics" nolems Porziņģi pietaupīt.

Bijušais Latvijas izlases basketbolists kā savu minējumu izteica, ka Kristaps laukumā atgriezīsies pēc jaunā gada, nevis, piemēram, milzu auditoriju piesaistošajās Ziemassvētku spēlēs, kurā Porziņģis teorētiski varētu arī pārcensties un riskēt ar kādu jaunu savainojumu, kamēr vēl nav atguvis spēļu ritmu.

"Celtics" NBA sezonu sāks 23. oktobrī, kad savā laukumā uzņems Ņujorkas "Knicks". Porziņģis kopā ar "Celtics" pagājušajā sezonā izcīnīja NBA čempiontitulu, finālsērijā ar 4-1 pārspējot Dalasas "Mavericks".