Dāvis Bertāns par gaidāmo sezonu Dubaijas komandā: "Es ļoti vēlos spēlēt basketbolu"
foto: BC "Dubai"
Dubaijas komanda prezentācijā.
Basketbols
Šodien 09:34

Dāvis Bertāns par gaidāmo sezonu Dubaijas komandā: "Es ļoti vēlos spēlēt basketbolu"

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš pagājušajā nedēļā pievienojās Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", komandu papildinājis, lai atkal varētu izbaudīt spēli.

Dāvis Bertāns par gaidāmo sezonu Dubaijas komandā:...

Kā trešdien kluba rīkotajā pirmssezonas tikšanās laikā ar žurnālistiem sacīja Bertāns, tai "Dubai" komandā ir sapulcināti ļoti meistarīgi un pieredzējuši spēlētāji, un tāda vienība var uzvarēt jebkuru pretinieku. "Esmu patīkami satraukts," par gaidāmo sezonu, kurā Dubaijas vienība spēlēs Adrijas (ABA) līgā, sacīja Bertāns. "Es ļoti vēlos spēlēt basketbolu, un šī ir vieta, kur es to varēšu darīt."

Latviešu basketbolists norādīja komandai būs jāspēj attīstīties un kļūt labākai ar katru spēli, lai tiktu pie pēc iespējas vairāk uzvarām. Vienību pārstāv spēlētāji no Filipīnām, ASV, Serbijas, Slovēnijas, Turcijas un Latvijas, bet par komandas kapteini vakar tika nosaukts slovēnis Klemens Prepeličs. "Tā ir liela privilēģija, būt par komandas kapteini tās pirmajā sezonā," sacīja 31 gadu vecais slovēnis. "Tas ir nozīmīgs darbs, kas prasīs lielu atbildību, bet esmu tam gatavs."

"Kā profesionāļi mēs saprotam, ka vieglu spēļu nebūs, bet mums ir lielisks komandas gars un laba sapratne, kas būs nozīmīgākais, lai tiktu pie kārotajām uzvarām," piebilda kluba pirmais kapteinis.

Dubaijas komanda tika izveidota šogad un savu pirmo sezonu aizvadīs Adrijas (ABA) līgā. Pirmajā mačā 22. septembrī "Dubai" savā laukumā uzņems Belgradas "Crvena zvezda" no Serbijas.

31 gadu vecais Bertāns pēdējās astoņas sezonas aizvadīja Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), pagājušo sezonu uzsākot Oklahomasitijas "Thunder", bet februāra sākumā tiekot aizmainīts uz citu NBA komandu Šarlotas "Hornets", kas vasarā atteicās no latvieša pakalpojumiem, Bertānam kļūstot par brīvo aģentu. Pagājušajā sezonā latvietis laukumā devās 43 spēlēs, vidēji mačā sakrājot 6,7 punktus, 1,4 atlēkušās bumbas un 0,8 rezultatīvas piespēles. Astoņus gadus NBA spēlējošais Bertāns pagājušajā sezonā realizēja 38 procentus trīspunktu metienu.

Pērnvasar Bertāns no Dalasas "Mavericks" tika aizmainīts uz "Thunder", kuras rindās sāka savu astoto sezonu planētas spēcīgākajā līgā. NBA viņš ir pārstāvējis arī Vašingtonas "Wizards" un Sanantonio "Spurs" vienības. NBA latvietis 475 mačos vidēji 18 minūtēs spēlē ir guvis 7,7 punktus un izcīnījis 2,4 atlēkušās bumbas. Tālmetienus viņš ir realizējis ar 39,6% precizitāti.

Bertānu 2011.gada vasarā NBA draftā ar 42.numuru izvēlējās Indiānas "Pacers" komanda, bet uzreiz pēc tam viņš tika aizmainīts uz "Spurs". Tobrīd viņš kļuva tikai par otro Latvijas basketbolistu, kurš ir ticis draftēts NBA. Savas karjeras laikā Bertāns divreiz ir atgriezies laukumā pēc ceļgala krustenisko saišu pārraušanas, un abos gadījumos viņš ārstējās pie "Spurs" speciālistiem.