FOTO: LV BET scores kļūst par Rīgas Zeļļu atbalstītāju
foto: Publicitātes foto
Basketbols
Šodien 06:00

FOTO: LV BET scores kļūst par Rīgas Zeļļu atbalstītāju

Sadarbības projekts

Tepat aiz stūra ir jaunā basketbola sezona Latvijā. Jau no 20. septembra sāksies 2024./2025. gada apvienotās Latvijas - Igaunijas basketbola līgas sezona. Otro gadu tajā piedalīsies Rīgas ‘’Zeļļi’’, kuri daudzsološi sevi pieteica debijas gadā. Ticot kluba potenciālam sasniegt aizvien labākus rezultātus, par komandas atbalstītāju kļuvis LV BET scores.

FOTO: LV BET scores kļūst par Rīgas Zeļļu atbalstī...

Rīgas ‘’Zeļļi’’ tika dibināti 2023. gada vasarā, bet tā paša gada rudenī klubs sāka savu debijas sezonu apvienotajā Latvijas - Igaunijas līgā, Latvijas kausā un Latvijas Basketbola līgā. Rezultāti pirmajā sezonā runāja paši par sevi - sasniegts ceturtdaļfināls apvienotajā līgā, fināls Latvijas kausā un Latvijas Basketbola līgā. Visu turnīru izšķirošo spēļu fāzēs pretī nāca nu jau 11 LBL čempiontitulus izcīnījusī ‘’VEF Rīga’’. Sezona noslēgta ar sudrabu Latvijas kausā un Latvijas Basketbola līgā.

Savā pirmajā sezonā ‘’Zeļļi’’ izcēlās ar mārketinga aktivitātēm, uz kādām līdz šim spējīgi nebija citi basketbola klubi. ‘’Arēnā Rīga’’ vairākkārtīgi tika organizētas tā saucamās basketbola ballītes, kur bez ‘’Zeļļu’’ spēles atnākušajiem līdzjutējiem bija iespēja raudzīt Ukrainas kluba ‘’Prometey’’ kādu no saistošajām cīņām. Basketbola laukumā prasmes pamēģināja pludmales volejbolists un šī brīža Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamenta vadītājs Aleksandrs Samoilovs. Klubs arī bija viens no pirmajiem starp Latvijas vienībām, kas izveidoja mobilo aplikāciju. Tajā visātrāk tā biedri un citi sekotāji var uzzināt kluba jaunumus.

Pret 2023./2024. gada sezonu Rīgas ‘’Zeļļos’’ lielākās izmaiņas redzamas basketbolistu sastāvā. Treneru štābs ar Juri Umbraško palicis nemainīgs, bet spēlētāju rotācijā vismaz sezonas ievadā līderu lomas varētu uzņemties no Vācijas Latvijā atgriezušais Krišs Helmanis un aizsargs Roberts Bērziņš, kuram pavadītais laiks citā galvaspilsētas klubā VEF bija nesekmīgs. Pret iepriekšējo sezonu komandā turpinās spēlēt tādi latviešu basketbolisti kā Toms Skuja, Dāvids Vīksne, Uģis Pinete, Juris Vītols un Kristers Skrinda. 3x3 basketbolisti Zigmārs Raimo un Francis Lācis komandas sastāvā spēlēs no decembra.

Rīgas ‘’Zeļļi’’ nedēļu pirms jaunās sezonas sākuma demonstrēja aizraujošu basketbolu Baltijas Superkausā, pusfinālā apspēlējot Paņevežas ‘’Lietkabelis’’, bet finālā, nenoturot iekrāto pārsvaru, ar 91:93 piekāpjoties Viļņas ‘’Wolves’’. Šajās divās spēlēs tika demonstrēti jau iepriekšējā sezonā redzētie trumpji - ātrs, dinamisks un agresīvs basketbols, kura visa pamatā ir balstīšanās uz tālmetienu precizitāti, pie reizes neaizmirstot par spēju gūt grozus no apakšas.

Jauno sezonu ‘’Zeļļi’’ sāks ar principiālu dueli - 21. septembrī ‘’Arēnā Rīga’’ pret ‘’VEF Rīga’’. Septembrī vēl būs jāviesojas pie citas nozīmīgas pretinieces Latvijas mērogos - ‘’Ventspils’’ (26. septembrī). Ar LV BET scores atbalstu ‘’Zeļļi’’ jaunajā sezonā var cīnīties par augstākajiem mērķiem basketbola laukumā, kā arī turpināt piesaistošās mārketinga aktvititātes ārpus tā robežām. Katrā ‘’Zeļļu’’ mājas spēlē kādam līdzjutējam būs iespēja laimēt 5000 eiro. Lai to izdarītu, būs jārealizē metiens no centra jeb tā saucamais ‘’LV BET Lucky Shot’’. Savukārt LV BET sporta totalizators piedāvās labākās derību iespējas uz Latvijas karstākās basketbola komandas spēlēm.

Basketbola klubs Rīgas "Zeļļi"