Rihards Snikus turpinās startēt ar zirgu "King of the Dance" pēc triumfa Parīzes paralimpiskajās spēlēs
foto: REUTERS/SCANPIX
Latvijas parasportists Rihards Snikus.
Citi sporta veidi
2024. gada 7. septembrī, 16:40

Rihards Snikus turpinās startēt ar zirgu "King of the Dance" pēc triumfa Parīzes paralimpiskajās spēlēs

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas parasportists Rihards Snikus sacensībās turpinās piedalīties ar zirgu "King of the Dance", vietnē "Facebook" apstiprināja zirga īpašniece Irina Andrusa.

Rihards Snikus turpinās startēt ar zirgu "King of ...

Jau ziņots, ka Snikus ar zirgu "King of the Dance" sestdien uzvarēja Parīzes paralimpisko spēļu paraiejādes sacensībās brīvā stila disciplīnā "Grade I" grupā, izcīnot otro zelta godalgu šajās paralimpiskajās spēlēs. Andrusa skaidroja, ka pēdējo piecu dienu laikā izskanējušas baumas, ka "King of the Dance" beigs sportiskās gaitas, taču informācija neesot patiesa.

"Es, kā zirga īpašniece, paziņoju, ka Riharda un "King of the Dance" sadarbība, treniņi un starti turpināsies. Ticu, ka turpināsim priecēt mūs un jūs arī turpmāk ar šī pāra lielisko sniegumu Latvijas un starptautiskajās arēnās," norādīja Andrusa.

Otrdien Snikus kļuva par paralimpisko spēļu čempionu paraiejādes sacensībās "Grade I" grupā. Tokijas paralimpiskajās spēlēs Snikus ar "King of the Dance" izcīnīja sudraba medaļu abās šajās disciplīnās. Parīzes paralimpiskās spēles beigsies 8.septembrī, latviešiem startējot vieglatlētikā, paralimpiskajā iejādē, velobraukšanā, peldēšanā un šaušanā.Paralimpiskajās spēlēs ir pārstāvēti 22 sporta veidi, kuros startē apmēram 4400 sportistu.