"Varējām izskatīties labāk!" Latvijas U-20 volejbolisti Eiropas čempionāta spēlē piekāpjas Francijas izlasei
foto: Volejbols.lv
Varējām izskatīties labāk, pēc spēles noteica izlases treneris.
Citi sporta veidi
2024. gada 4. septembrī, 22:30

"Varējām izskatīties labāk!" Latvijas U-20 volejbolisti Eiropas čempionāta spēlē piekāpjas Francijas izlasei

Sporta nodaļa

Jauns.lv / LETA

Latvijas U-20 vīriešu volejbola izlase trešdien Serbijā notiekošajā Eiropas čempionāta finālturnīra pēdējā, septītajā spēlē ar rezultātu 1-3 (25:23, 16:25, 21:125, 19:25) piekāpās Francijas izlasei.

"Varējām izskatīties labāk!" Latvijas U-20 volejbo...

"Ja būtu paņēmuši punktu no franču rezervistiem vai uzvarējuši spēli, tad būtu ar ko apsveikt, kaut gan šie paši Francijas rezervisti pārliecinoši uzvarēja poļus," par seta atņemšanu Francijai, kas līdz šim nebija izdevies nevienai no sešām citām grupas komandām, saka Latvijas izlases galvenais treneris Obrumans.

Viņš stāsta, ka bija iespējas uzvarēt arī citos setos. "No otrā seta mums sāka "klibot" servju uzņemšana, un paši kļūdījāmies, taču puiši centās. Cits jautājums, kā sanāca. Pirmo setu varu atzīmēt kā labu," saka Obrumans.

Atskatoties uz visu turnīru, treneris bilst, ka ar serbiem vajadzēja nospēlēt labāk, tomēr tas bija tuvu Latvijas komandas maksimumam. Somija un Austrija tika pārliecinoši vinnēta, kaut gan Somija turnīra beigās labi sevi apliecināja. Savukārt mačos ar Turciju un Ukrainu latvieši neko nav varējuši izdarīt. "Liekas, ka varējām izskatīties labāk gan spēlē, gan turnīra tabulā," rezumē treneris.

Pretinieki līdzšinējās sešas spēles bija uzvarējuši ar 3-0 un nodrošinājuši pirmo vietu grupā. Tikai spēlē ar Latvijas izlasi viņi zaudēja pirmo setu turnīrā. Latvijas izlasē 16 punktus, divus no tiem blokā, guva Kristers Landzāns, 11 punkti bija Armandam Rokjānam, bet desmit - Ņikitam Dimitrijevam. Uzvarētājiem 24 punktus guva Noā Difloss-Rosi.

21 punktu septiņās spēlēs sakrāja Francija, sešās spēlēs 12 punkti ir Ukrainai, 11 punkti sešās cīņās ir Turcijai un septiņās - Polijai, desmit punkti sešos mačos ir Serbijai, septiņus punktus septiņās cīņās sakrāja Somija, sešus - Latvija, bet Austrija ir piedzīvojusi zaudējumus visās sešās cīņās un ir bez punktiem. Francūži bija krietni pārāki ar servi gūtajos punktos (10:1), kā arī servju uzņemšanā, nedaudz labāki uzbrukumā (55:47) un blokā (8:6).

Latvijas Volejbola federācija ziņo, ka pirmajā setā Latvijas volejbolisti pret franču rezervistiem guva četrus punktus pēc kārtas un izvirzījās vadībā ar 5:2. Francija vairākkārt panāca neizšķirtu, pēdējo reizi - 23:23, taču vadību atgūt nespēja. Setam punktu ar rezultatīvu uzbrukumu pielika Leo Aleksandrs Štolcs. Otrajā setā tikai pašā sākumā Latvijas volejbolisti izvirzījās vadībā, taču pēc pieciem pēc kārtas gūtiem punktiem ar 6:2 vadībā jau bija Francija, līdz seta beigām palielinot pārsvaru un uzvarot pēc Diflosa-Rosi uzbrukuma.

Arī trešajā setā pirmo punktu guva latvieši. Nākamie divi punkti tika Francijai, bet pēc tam, Francijas volejbolistiem pieļaujot vairākas kļūdas, latvieši atguva vadību (4:3), kā arī palielināja pārsvaru līdz 8:5. Rezultāta starpība svārstījās divu līdz trīs punktu robežās, līdz ar labu servi francūži pietuvojās līdz 13:14, liekot Latvijas izlases galvenajam trenerim Mārcim Obrumanam pieprasīt pusminūtes pārtraukumu. Ar četru punktu sēriju Francija izvirzījās vadībā ar 18:15 un vairs neļāva latviešiem izlīdzināt rezultātu, uzvarot setu pēc Diflosa-Rosi netveramas serves.

Ceturtajā setā biežāk vadībā bija latvieši, panākot 11:8 un 17:14 pārsvaru, taču abas reizes francūži nekavējoties rezultātu izlīdzināja. Seta beigās pārāki bija francūži, maču ar "eisu" pabeidzot Matisam Eno.