Pluto Eiropas čempionātā finišē 60. vietā
foto: Latvijas Riteņbraukšanas federācija
Pirmie 13 sportisti finišēja četrās stundās 37 minūtēs un desmit sekundēs, bet Pluto zaudēja septiņas minūtes un 28 sekundes.
Sporta zvaigznes
2024. gada 15. septembrī, 23:30

Pluto Eiropas čempionātā finišē 60. vietā

Sporta nodaļa

Jauns.lv / LETA

Latvijas velobraucējs Mārtiņš Pluto svētdien Eiropas čempionāta grupas braucienā finišēja 60.vietā. Bronzas medaļu izcīnīja igaunis Madis Mihkels.

Pluto Eiropas čempionātā finišē 60. vietā...

Eiropas meistarsacīkstes noslēdzās ar 222,8 kilometrus garu grupas braucienu. Limburgas aplī, kas bija jāveic trīs reizes, bija arī kāpumi un bruģa sektori. Lielās grupas finiša spurtā zelta medaļu izcīnīja beļģis Tims Merljē, pirmajā trijniekā finišējot arī nīderlandietim Olavam Koijam un Mihkelam. Pirmie 13 sportisti finišēja četrās stundās 37 minūtēs un desmit sekundēs, bet Pluto zaudēja septiņas minūtes un 28 sekundes. 

Kristers Ansons un Alekss Krasts izstājās, bet Latvijas izlases līderis Emīls Liepiņš slimības dēļ bija spiests izlaist meistarsacīkstes.  Rīta sesijā junioru grupā starp 97 riteņbraucējām bija arī Līva Šlosberga. Latvijas sportiste pašā sākumā iekļuva sadursmē, pēc kura brauca nedaudz piesardzīgāk. Šlosberga turējās līderu grupā līdz priekšpēdējā apļa beigām, kad aizkavējās aiz kritiena.

Latviete finišēja divas minūtes un 56 sekundes aiz uzvarētājas Pukas Langenbargas no Nīderlandes, ierindojoties 64.vietā. Eiropas čempionātā startēja desmit Latvijas sportisti.