Donalda Trampa tuvumā atskanējuši vairāki šāvieni
foto: Mirrorpix / Vida Press
Tieši pirms mēneša uzbrucējs centās nonāvēt Trampu viņa priekšvēlēšanu kampaņas laikā.
Pasaulē
2024. gada 15. septembrī, 22:50

Donalda Trampa tuvumā atskanējuši vairāki šāvieni

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Bijušā Baltā nama saimnieka Donalda Trampa tuvumā šodien atskanējuši vairāki šāvieni, bet prezidents šobrīd nogādāts drošībā, vēsta Trampa kampaņas preses sekretāra Stīvens Čeungs.

Donalda Trampa tuvumā atskanējuši vairāki šāvieni...

Tieši divus mēnešus pēc tam, kad kāds uzbrucējs mēģināja nonāvēt Donaldu Trampu prezidenta priekšvēlēšanu kampaņas laikā Batlerā, bijušā ASV prezidenta virzienā, iespējams, jau atkal raidīti vairāki šāvieni. Kā vēsta Čeungs, Tramps svētdien, 15. septembrī, spēlēja golfu starptautiskajā golfa klubā Vestpalmbīčā, līdz viņa tuvumā atskanēja šāvienu troksnis. Pēc notikumiem golfa laukums tika nekavējoties slēgts.

ASV Slepenais dienests apstiprinājis, ka šodien īsi pirms plkst. 14.00 Vestpalmbīčas golfa klubā noticis incidents, kurā iesaistīts arī bijušais ASV prezidents Donalds Tramps. Varasiestādes norāda, ka "netālu no Trampa pamanīta aizdomīga persona ar ieroci rokās. Pēc brīdinājumu izteikšanas, ASV Slepenā dienesta aģenti uz aizdomīgo personu atklāja uguni, kamēr viņš metās bēgt. Minēto personu vēlāk, netālu no notikuma vietas, aizturēja Palmbīčas apgabala likumsargi.

Par notikušo ir informēts arī Baltais nams - prezidents Džo Baidens un viceprezidente Kamala Herisa. "Visi ir atviegloti, noskaidrojot, ka Donalds Tramps incidentā nav cietis. Viņa komanda mūs solījusies informēt par izmeklēšanas gaitu," medijiem paziņoja Baltais nams.

Jau ziņots, ka pirms diviem mēnešiem Tramps tika ievainots vēlēšanu kampaņas mītiņā Pensilvānijas štata Batleras pilsētā. Viņam tika sašauta auss. Atentāta laikā arī tika nošauts 50 gadus vecs ugunsdzēsējs un nopietni ievainoti divi mītiņa dalībnieki. Uzbrucēju, kurš atradās uz līdzās esošās ēkas jumta, nošāva Slepenā dienesta aģenti.