Apinis Parīzes paralimpiskajās spēlēs izcīna Latvijai pirmo medaļu
foto: Lpkomiteja.lv
Aigars Apinis.
Citi sporta veidi
2024. gada 1. septembrī, 23:04

Apinis Parīzes paralimpiskajās spēlēs izcīna Latvijai pirmo medaļu

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas parasportists Aigars Apinis svētdien kļuva par Parīzes paralimpisko spēļu vicečempionu diska mešanas sacensībās F-52 medicīnas grupā, taču latvietim vēl ir iespēja izcīnīt arī zelta medaļu.

Apinis Parīzes paralimpiskajās spēlēs izcīna Latvi...

Apinim ceturtajā mēģinājumā izdevās disku raidīt 20,62 metru tālumā. Pirmajos divos mēģinājumos viņš disku raidīja 20,21 un 19,49 metrus tālu, piektajā disks tika raidīts 20,38 metrus tālu, bet trešais un sestais metiens netika ieskaitīti.

Pirmo vietu ar jaunu pasaules rekordu - 27,06 metriem - izcīnīja Itālijas pārstāvis Rigivans Ganešamortijs, kura atbilstība šai medicīnas grupai ir apstrīdama. Kā noskaidroja aģentūra LETA, Latvijas Paralimpiskā komiteja (LPK) šajā jautājumā ir vērusies paravieglatlētiku pārraugošajā organizācijā "World Para Athletics", līdz ar to nav izslēgts, ka Ganešamortijam varētu anulēt rezultātus.

Brazīlietim Andrē Rošam piederējušo pasaules rekordu viņš laboja par vairāk nekā trīs metriem. Roša Parīzē izcīnīja bronzas medaļu, disku raidot 19,48 metrus tālu. 

Šajā grupā startēja desmit parasportisti. Apinim šīs ir jau sestās olimpiskās spēles. Līdz šim diska mešanā un lodes grūšanā ir izcīnītas četras zelta, divas sudraba un trīs bronzas medaļas. Šajā disciplīnā Apinis pirms trim gadiem Tokijā izcīnīja trešo vietu.

51 gadu vecais Apinis ir visu laiku titulētākais Latvijas paralimpietis. Viņam piederēja arī paralimpiskais rekords diska mešanā F-52 grupā tieši 21 metrs, kas sasniegts pirms 12 gadiem paralimpiskajās spēlēs Londonā.

Parīzes paralimpiskās spēles norisināsies līdz 8. septembrim, latviešiem startējot vieglatlētikā, paralimpiskajā iejādē, velobraukšanā, peldēšanā un šaušanā. Paralimpiskajās spēlēs ir pārstāvēti 22 sporta veidi, kuros startē apmēram 4400 sportistu.