Slovākijas hokejisti kļūst par Latvijas pretiniekiem olimpisko spēļu turnīrā
foto: dpa/picture-alliance
Slovākijas hokeja izlase.
Hokejs
2024. gada 1. septembrī, 21:27

Slovākijas hokejisti kļūst par Latvijas pretiniekiem olimpisko spēļu turnīrā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Slovākijas vīriešu hokeja izlase svētdien Bratislavā izcīnīja ceļazīmi uz 2026. gada Milānas un Kortīnas olimpiskajām spēlēm, pievienojoties Latvijai Olimpiādes C apakšgrupā.

Slovākijas hokejisti kļūst par Latvijas pretinieki...

C apakšgrupā pēc ranga vietas nodrošinātas arī ASV un Krievijai, kuru Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) vēl nav diskvalificējusi no 2025./2026.gada sezonas sacensībām. A apakšgrupā būs Kanāda, Zviedrija, Šveice un Itālija, bet B apakšgrupā - Somija, Vācija, Čehija un Dānija.

Slovākijas hokejisti izšķirošajā cīņā par ceļazīmi ar 3:1 (2:0, 1:1, 0:0) pārspēja Kazahstānu. Jau piektajā minūtē slovākiem vairākumā 1:0 panāca Roberts Lantoši, bet 13.minūtē pārsvaru dubultoja Pavols Regenda. Mača vidū Adams Liška guva trešos vārtus mājiniekiem, bet otrā perioda otrajā pusē 1:3 panāca Ņikita Mihailis.

Bratislavas turnīrā Slovākijai trīs mačos bija deviņi punkti, Kazahstānai - seši punkti, Austrijai - divi, bet Ungārijai - viens. Olimpisko spēļu ceļazīme izšķīrās arī Olborgā Dānijas un Norvēģijas duelī, kurā ar 4:1 (0:1, 2:0, 2:0) pārāki bija mājinieki.

Jau 26.sekundē norvēģiem 1:0 panāca Matss Dzukarello, taču nākamajos divos periodos pa diviem vārtiem katrs guva Niklass Jensens un Patriks Rasels. Šajā turnīrā Dānijai bija astoņi punkti, Norvēģija guva sešus, Lielbritānija - trīs un Japāna - vienu.

Jau ziņots, ka Latvijas hokejisti savās mājās notikušā turnīra izšķirošajā spēlē ar rezultātu 5:2 (2:1, 3:0, 0:1) uzvarēja Franciju un piedalīsies otrajās ziemas olimpiskajās pēc kārtas. Pēc neatkarības atjaunošanas Latvijai šis bija devītais kvalifikācijas turnīrs, sešas reizes nodrošinot dalību olimpiskajās spēlēs. 2026. gada olimpiskajās spēlēs hokeja turnīrs norisināsies Milānā.