Arī Slovākijā un Dānijā mājinieku hokejisti ar uzvaru sāk olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrus
foto: REUTERS/SCANPIX
Slovākijas hokeja izlase
Hokejs
2024. gada 30. augustā, 00:52

Arī Slovākijā un Dānijā mājinieku hokejisti ar uzvaru sāk olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrus

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Slovākijas vīriešu hokeja izlase ceturtdien mājās sāka Milānas un Kortīnas 2026.gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru ar panākumu, kamēr citā kvalifikācijas turnīrā pirmajā spēlē panākumu izcīnīja mājinieki dāņi.

Arī Slovākijā un Dānijā mājinieku hokejisti ar uzv...

D grupas turnīrā, kas norisinās Bratislavā, Slovākija ar 2:1 (0:0, 2:1, 0:0) pārspēja Austriju.

Otrās trešdaļas vidū slovākus vadībā izvirzīja Martins Gernāts, bet nepilnas trīs minūtes vēlāk pārsvaru dubultoja Milošs Kelemens. Otrā perioda izskaņā austrieši tika pie lielā vairākuma, kuru ar precīzu metienu noslēdza Marko Kaspers, taču trešajā periodā vārti vairs netika gūti, mājiniekiem tiekot pie panākuma.

Citā D grupas spēlē Kazahstāna ar 5:2 (1:0, 2:2, 2:0) uzvarēja Ungāriju.

Kazahstānas izlasē ar "hat trick" izcēlās Ņikita Mihailis, bet vēl pa reizei pretinieku vārtsargu pārspēja Maksims Muhametovs un Dmitrijs Breuss, kura kontā arī rezultatīva piespēle. Ungārijas labā vārtus guva Ištvāns Sofrons un Domans Sogots.

Savukārt F grupas turnīrā, kas norisinās Dānijas pilsētā Olborgā, dāņi ar 3:1 (1:1, 0:0, 2:0) tika pie uzvaras pār Lielbritāniju.

Mača ceturtajā minūtē 1:0 laukuma saimnieku labā panāca Markuss Holtons, taču četras minūtes vēlāk Lielbritānijas hokejisti vairākumā panāca neizšķirtu, precīzam esot Līamam Kērkam.

Noslēdzošajā trešdaļā Dānijas hokejistiem izdevās gūt divus vārtus piecu minūšu laikā un panākt 3:1. Vispirms vairākumā pretinieku vārtsargu pārspēja Nikolajs Ēlerss, bet piecas minūtes vēlāk pārsvaru dubultoja Larss Ellers.

Vēl F grupā norvēģi ar 4:2 (0:1, 3:0, 1:1) apspēlēja Japānu.

Norvēģijas labā divus vārtus guva Mikaels Brandsegs-Nīgors, bet pa reizei precīzi bija Kens Andrē Ūlimbs un Patriks Tūresens. Japānas valstsvienības rindās pretinieku vārtsargu pārspēt izdevās Juširo Hirano un Teruto Nakajimam.

Jau ziņots, ka Latvijas hokejisti kvalifikācijas turnīrā Rīgā ar 4:2 pārspēja Slovēniju, bet Francija ar 7:2 sagrāva Ukrainu.

Ceļazīmi uz 2026.gada olimpiskajām spēlēm izcīnīs tikai kvalifikācijas uzvarētāja.