
Vasaras ogu kompots, kas smaržo pēc augusta saules

Kompots sanāk pabiezs, un tādu vislabāk pasniegt piedevās saldēdieniem. Savukārt ziemā būs brīnišķīgs, pēc vasaras vidus smaržojošs gardums!
Šādā kompotā var likt, piemēram, vaniļas saldējumu, biezpiena krēmu un citus deserta krēmus. Kompotu var atšķaidīt ar ūdeni, pievienot kādu krustnagliņu un kanēļa mizas gabaliņu un lietot dzeršanai. Iemaisot tajā kartupeļu cieti un vēlreiz uzvārot, sanāk ķīselis.
Ja pēc minētās receptes kompotu pagatavo lielākā daudzumā, to var saliet piemērotos trauciņos un sasaldēt. Ziemā būs brīnišķīgs, pēc vasaras vidus smaržojošs gardums! Protams, ogu klāstu var papildināt un dažādot.
4 personām
45 minūtes
● 300 ml sausā baltvīna
● 250 g ķiršu
● 200 g aveņu
● 200 g kazeņu
● 200 g melleņu
● 150 g cukura
● 125 ml portvīna
● 12–15 svaigas piparmētru lapiņas
● 2 paciņas vaniļas cukura
Gatavošana
1. Piparmētras pārlej ar 250 ml verdoša ūdens, atstāj, lai 15 minūtes ievelkas, pēc tam nokās.
2. Mazā katliņā ielej baltvīnu un portvīnu, pieber cukuru un vaniļas cukuru un uz lēnas uguns savāri sīrupā.
3. Samaisi ar piparmētru uzlējumu un uzvāri.
4. Ogas ber citā katlā, pārlej ar sīrupu un 2–3 minūtes pavāri.
5. Atdzesē.