
Garšīgi
Šodien 08:14
Mājās marinēti šampinjoni - rezultāts nav salīdzināms ar veikalu burciņām

"Varu paspīdēt ar vienkāršu, bet efektīvu šampinjonu marinēšanas recepti. Jā, vajag marinēt šampinjonus pašam, jo tas ir vienkāršāk par vienkāršu, bet rezultāts nav salīdzināms ar to, ko burciņās var nopirkt veikalā!" teic kulinārijas bloga "Vienkāršā virtuve" veidotājs Guntars Meluškāns. Viņš atklāj savu recepti žurnāla "100 Labi Padomi" lasītājiem.
Tātad: ņemam sāli, cukuru, citronskābi un šo maisījumu izjaucam cauri svaigiem šampinjoniem. Klāt var likt tās garšvielas, kuras ģimenei patīk visvairāk; kāds pipars un lauru lapa taču atradīsies katram. Ievietojam trauku ar iemarinētajiem šampinjoniem uz diennakti ledusskapī, un – ideāli! Lielos apjomos gan to nevajag darīt, jo pēc četrām dienām šādi svaigi marinēti šampinjoni sapelē. Taču ātrai lietošanai tie ir lieliski. Un vispār šampinjonus, iespējams, mēs nenovērtējam. Mana mamma kaltē vasarā lasītā baravikas, tad tās saberž pulverī un nedaudz pievieno visvienkāršākajai šampinjonu mērcei. Apraudāties var, cik tā tad sanāk garšīga – diezin vai kādam varētu ienākt prātā, ka tā nav īsta baraviku mērcīte.