Ķiršu laiks ir klāt: 3 ideālas ievārījuma receptes
foto: Shutterstock
Ķiršu ievārījums ar brendiju
Garšīgi

Ķiršu laiks ir klāt: 3 ideālas ievārījuma receptes

Padomu nodaļa

Žurnāls "100 Labi Padomi"

Ķiršu laiks ir īstais brīdis, lai pagatavotu gardus ievārījumus, kas piepildīs tavas burciņas ar vasaras garšām. Izmēģini šīs trīs dažādās ķiršu ievārījuma receptes ar unikāliem papildinājumiem, kas noteikti iepriecinās gan ģimeni, gan viesus.

Iesaka Ieva Salmane.

Ievārījumu vislabāk gatavot no skābajiem ķiršiem, jo tie ir ne tikai skābāki, bet arī aromātiskāki. Tā kā ķirši ir ļoti sulīgi, vārot ar parasto cukuru, sanāk pilna burciņa ar sīrupu un virspusē neliels slānītis ogu. Savukārt, izmantojot ievārījuma cukuru, tas saželēs un nebūs tik salds, arī odziņas būs vienmērīgi pa visu burciņu. Pamēģini arī marmelādes cukuru – tas jāpievieno ⅓ no ogu masas. Šāds ievārījums būs vēl mazāk salds un biezākas konsistences.

Ķiršu ievārījums ar brendiju

Ievārījumu vari gatavot arī ar rumu, Amaretto vai Cointreaux liķieri.

20 minūtes
Divas ½ l burciņas

1 kg ķiršu
½ kg ievārījuma cukura
150 ml brendija
2 kanēļa standziņas

1. Ķiršiem izņem kauliņus, ogas ber katliņā. Pievieno ievārījuma cukuru un kanēli. Uzvāri un uz lēnas uguns vāri 10–15 minūtes, lai ķirši ir līdz vidum izkarsuši un nav skābi.

2. Iemaisi brendiju un ļauj ievārījumam vēlreiz uzmest burbuli. Pildi burciņās. Katrā ieliec kanēļa miziņu, aizvāko.

Ķiršu ievārījums ar āboliem

Šim ievārījumam labi der cieti un sulīgi āboli, jo tie labi saglabā formu. Protams, var izmantot arī jebkuras citus ābolus, piemēram, baltie dzidrie šādā ievārījumā būs ļoti gardi, ja vien uz to gatavības laiku vēl būs vēlie ķirši.

30 minūtes
Divas ½ l burciņas

1 kg ķiršu
2 āboli
½ kg ievārījuma cukura
sula no 1 citrona

1. Ķiršiem izņem kauliņus, ābolus iztīri, nomizo un sagriez plānās šķēlītēs.

2. Liec katliņā ķiršus, ābolus cukuru un citrona sulu. Visu uzvāri un turpini uz lēnas uguns vārīt 10–15 minūtes.

3. Lej burciņās un aizvāko.

Ķiršu ievārījums ar vaniļu un šokolādi

Ievārījumam izvēlies kvalitatīvu, aromātisku tumšo šokolādi.

30 minūtes
Divas ½ l burciņas 

1 kg ķiršu
½ kg ievārījuma cukura
100 g tumšās šokolādes
2 tējk. vaniļas cukura vai 1 vaniļas pāksts
pāris piles mandeļu esences

1. Ķiršiem izņem kauliņus. Liec katliņā ķiršus, vaniļu un cukuru. Visu uzvāri un uz lēnas uguns turpini vārīt 10–15 minūtes. 

2. Pievieno gabaliņos salauzītu šokolādi un mandeļu esenci. Maisi, līdz šokolāde pilnībā iekususi ievārījumā.

3. Lej burciņās un aizvāko. Ja izmantoji vaniļas pāksti, pārgriez to un katrā burciņā ieliec pusi.