Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Noklausies! Dziesmas, kas atgriezās popularitātes virsotnēs, pateicoties filmām un seriāliem
foto: Netflix/Kobal/Shutterstock/ Vida Press
Seriāls "Stranger things" no jauna atnesa popularitāti Keitas Bušas dziesmai ""Running Up That Hill".
Mūzika

Noklausies! Dziesmas, kas atgriezās popularitātes virsotnēs, pateicoties filmām un seriāliem

Santa Hincenberga

Jauns.lv

Mūzikas pasaulē ir daudz ikonisku dziesmu, kas ar laiku zaudē savu sākotnējo slavu, taču dažreiz filmas un seriāli spēj šīm dziesmām piešķirt otro dzīvi. Klasiskas kompozīcijas, kas gadiem ilgi bija aizmirstas, atgriežas popularitātes virsotnēs, pateicoties neaizmirstamiem mirkļiem uz lielā ekrāna.

Noklausies! Dziesmas, kas atgriezās popularitātes ...

Lūk, dažas senas dziesmas, kuras atgriezās popularitātes virsotnēs pateicoties filmām vai seriāliem:

Keita Buša "Running Up That Hill" 

Keitas Bušas dziesma atkal ieguva milzīgu popularitāti, pateicoties seriālam "Stranger Things". Tas bija būtisks brīdis seriāla stāstā, kas atkal iepazīstināja jauno paaudzi ar šo 1985. gada hitu. Pēc seriāla iznākšanas dziesma sasniedza mūzikas topu virsotnes, piemēram, Billboard Hot 100.

Keita Buša pateicās saviem jaunajiem faniem: "Es nekad nevarēju iedomāties, ka šī dziesma, ko uzrakstīju pirms gandrīz 40 gadiem, atkal būs topa virsotnēs. Esmu tik ļoti pateicīga visiem, kas skatījās "Stranger Things" un iemīlēja šo dziesmu."

Dziesmas straumēšana pieauga par vairāk nekā 8 000%, un tā sasniedza 1 miljardu straumējumu Spotify platformā, pateicoties tās atdzimšanai seriālā.

Queen "Bohemian Rhapsody" 

Pateicoties 2018. gada biogrāfiskajai filmai "Bohēmijas rapsodija", šī 1975. gada dziesma atgriezās mūzikas topos. Filma par grupas "Queen" solistu Frediju Merkūriju radīja lielu interesi par grupas mūziku, kas atkal padarīja šo dziesmu populāru jaunajā paaudzē. 

Pēc filmas iznākšanas Spotify straumējumu skaits "Bohemian Rhapsody" dziesmai pieauga par vairāk nekā 50%, parādot filmas ietekmi uz dziesmas atgriešanos topā.

The Righteous Brothers "Unchained Melody" 

Šī 1965. gada dziesma atdzima, pateicoties filmai "Spoks" (1990). Dziesma kļuva ikoniska, pateicoties slavenajai keramikas ainas epizodei ar Patriku Sveizi un Demiju Mūru. Pēc filmas iznākšanas dziesma ieguva jaunu slavu un atgriezās topu virsotnēs.

Pēc filmas iznākšanas dziesma atkal nonāca Billboard Hot 100, sasniedzot 13. vietu — ievērojams sasniegums dziesmai, kas pirmo reizi tika izlaista 1965. gadā.

Journey "Don’t Stop Believin'" 

Šī 1981. gada dziesma atkal kļuva populāra pēc tās izmantošanas seriāla "Soprano ģimene" pēdējā epizodē (2007). Noslēguma aina, kurā dziesma tika atskaņota, padarīja to neaizmirstamu un deva tai otro dzīvi mūzikas topos.

Pēc epizodes iznākšanas dziesma nonāca iTunes topā un Billboard Hot Digital Songs sarakstā, neskatoties uz to, ka tā sākotnēji tika izlaista 1981. gadā.

Dziesma kļuva par vēl lielāku hitu pēc tam, kad tā tika izpildīta arī seriālā "Glee" (2009. gadā). Šī versija arī sasniedza topus, pievienojot dziesmai otro popularitātes vilni.

Pateicoties šiem seriāliem, "Don’t Stop Believin'" ir kļuvusi par mūžīgu himnu, kas bieži tiek atskaņota sporta pasākumos un plaši straumēta mūzikas platformās, pārsniedzot 1 miljardu straumējumu.

Bee Gees "Stayin' Alive" 

Šī 1977. gada disko himna atkal ieguva milzīgu popularitāti pēc tam, kad tā tika iekļauta filmā "Sestdienas vakara drudzis" ar Džonu Travoltu galvenajās lomās. Filma kļuva par deju kustību un disko kultūras ikonu, un dziesma kļuva sinonīms ar disko ēru, kas joprojām tiek atskaņota un izmantota dažādās filmās un šovos.

Filma palīdzēja dziesmai sasniegt milzīgu starptautisku atpazīstamību, un tā kļuva par vienu no 20. gadsimta disko kultūras simboliem, ātri iekarojot Billboard Hot 100 virsotni.

Berijs Gibs, grupas dalībnieks, atzina: "Filma izmainīja mūsu dzīvi. Pēc filmas iznākšanas "Stayin' Alive" kļuva par visuresošu dziesmu, kas definēja disko laikmetu."

Tāpat filmas un seriāli palīdzēja topos atgriezties Eltona Džona "Tiny Dancer", Blue Swede "Hooked on a Feeling", Redbone "Come and Get Your Love", Pixies "Where Is My Mind?",  Shocking Blue "Venus" un citām.