Mūzika

Dziedātāja Rūta Dūduma laiž klajā aizkustinošu dziesmu “Krēslā” (VIDEO)

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Džeza dziedātāja Rūta Dūduma izdod aizkustinošu dziesmu un videoklipu “Krēslā” no 7.decembrī gaidāmā koncerta “Pajums”. Dziesmas autors ir Jānis Ķirsis, vārdu autors dzejnieks Fricis Bārda.

Dziedātāja Rūta Dūduma laiž klajā aizkustinošu dzi...

Dziesmu dejā ietērpusi horeogrāfe Elza Kronberga, izdejojot emocionālu mīlestības stāstu kopā ar deju partneri Reini Helmani. 

“Šī skaistā un intīmā dziesma atkailina mīlestību tās visskaistākajā izpausmē. Kad sapnī nosapņoju, ka vēlos dziesmu vizualizēt, uzreiz bija skaidrs - tai ir jābūt dejai. Nekas cits kā dejas un mūzikas mijiedarbība tā nespēj atkailināt mīlestību”, stāsta dziedātāja Rūta Dūduma.
Videoklips klausāms un skatāms vietnē YouTube. 

Gaidāmajā koncertā būs dzirdama subžanru savienošanās, saspēle starp džeza instrumentālo ansambli, kuru pārstāv Latvijas spilgtākie džeza mūziķi un Sinfonietta Rīga stīgu kvartetu. 

Albums “Pajums” stāsta par sievieti un tās daudzšķautņaino dabu, viņas iekšējo pasauli un uztveri par lietām sev visapkārt. Mīlestība, rūpes, bailes, šaubas, dusmas un cerība ir tie garīgie lielumi, par kuriem ir rakstījuši albumā izvēlētie tekstu autori un dzejnieki, to starp Velta Kaltiņa, Fricis Bārda, Inga Pizāne, Leons Briedis, Imants Ziedonis un Dace Micāne-Zālīte. Savukārt, muzikālo kompozīcijas formu un dramaturģiju, veido mūžīgās mīlestības un gaismas meklējumi, sievietes kā mātes, kā savas zemes patriotes rūpes un spēks. 

Koncerta otrajā daļā klausītājiem būs iespēja sajust īstu Ziemassvētku noskaņu! Koncerta mākslinieki atskaņos skaistākās džeza Ziemassvētku melodijas, gaidāmi  īpaši viesi un citi muzikāli pārsteigumi! 

Koncerts notiks šī gada 7. decembrī plkst. 19.00 Rīgā, Spīķeru koncertzālē. Biļetes uz koncertu pieejamas visās "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.