VIDEO: Floridas iedzīvotājs kļūst par interneta sensāciju, sērfojot viesuļvētras "Miltons" laikā
foto: Ekrānuzņēmums "TikTok" video.
Dalens sērfojis vairāku viesuļvētru laikā.
Trakā pasaule

VIDEO: Floridas iedzīvotājs kļūst par interneta sensāciju, sērfojot viesuļvētras "Miltons" laikā

Santa Hincenberga

Jauns.lv

23 gadus vecais Dalens jau kopš 14 gadu vecuma regulāri ķer viļņus, ko rada viesuļvētras, kas skar Floridu. Viņa pieredze sērfošanā vētru laikā ietver tādas viesuļvētras kā "Metjū" 2016. gadā, "Dorians" 2019. gadā un "Isajas" 2020. gadā. Tagad tām pievienojusies arī viesuļvētra "Miltons".

VIDEO: Floridas iedzīvotājs kļūst par interneta se...

Kad Dalens uzzināja par viesuļvētras "Miltons" izveidošanos, viņš un viņa draugi uzmanīgi sekoja līdzi laikapstākļiem un izplānoja, kad būs labākais brīdis doties jūrā. 9. oktobrī, ap plkst. 16:00 — tieši pirms viesuļvētras "Miltons" sākšanās — Dalens un viņa draugi paņēma savas dēļus un devās uz vietējo pludmali Boka Ratonā.

Pirms došanās viņš informēja savu mammu par saviem plāniem un filmēja viņas reakciju. Vēlāk viņš šo video ievietoja platformā "TikTok", kur tas kļuva par interneta sensāciju, iegūstot 1,8 miljonus skatījumu un gandrīz 700 komentāru.

@dalenboi Sorry mom, waves are pumping. Hurricane milton #hurricanemilton #fyp #surf ♬ original sound - Dalen

Viņas reakcija bija klasiska mātes reakcija: "Vai tu joko?" stāsta Dalens, kurš ir arī "Outheback", sērfošanas apģērbu zīmola, izpilddirektors un dibinātājs. "Esmu to darījis iepriekš un dabūjis rājienu, bet tagad, kad man ir 23 gadi, viņas vara pamazām samazinās. Viņa noteikti bija satraukta, bet starp mums ir izveidojusies uzticība. Viņa zina, ka es sevi nepakļautu briesmām un nedarītu neko nedrošu."

"Mēs esam floridieši un viļņus neesam pieraduši redzēt bieži, tāpēc, kad tie ir, mēs vēlamies pārliecināties, ka neko nepalaidīsim garām," viņš turpina. "Iemesls, kāpēc mums patīk sērfot vētru laikā, ir tas, ka pēc vētras jūras vēji veido tīrākus viļņus, līdz ar to ir vieglāk un patīkamāk sērfot."

Dalena mamma Alena atklāja, ka sākotnēji bija sašutusi, bet viņas emocijas ātri pārvērtās bažās. Viņa norāda, ka Dalenam vienmēr ir bijusi liela mīlestība pret ūdeni; tiklīdz viņš iemācījās staigāt, viņš spēlējās ūdenī vai ar to. "Pirms dažiem gadiem, kad viņš mācījās pamatskolā, viņš devās sērfot viesuļvētras laikā ar saviem draugiem," stāsta Alena. "Mēs pirms tam ilgi runājām, un man bija jābūt pārliecinātai, ka apstākļi ir piemēroti sērfošanai. Mums bija vienošanās, ka viņš nekad nesērfo vienatnē un vienmēr informē mani par savu atrašanās vietu. Tā mēs izveidojām uzticību un labu komunikāciju. "

"Kā vecāki mēs viņu dažas reizes esam atturējuši no došanās ārā vētras laikā, jo apstākļi bija bīstami. Dalens to zināja, tāpēc nestrīdējās ar mums," viņa turpina. "Pretējā gadījumā, lai arī esmu izbijusies un satraukusies, es uzticos, ka viņš nekad nav viens un nepieņem neapdomīgus lēmumus. Viņš sērfo jau ilgu laiku, un viena lieta, ko es zinu par Dalens, ir tā, ka viņš ciena dabu un zina, kad ir laiks palikt drošībā."

Dalens piebilst, ka, kad viņš atrodas ūdenī, viņš parasti līdzi neņem telefonu. Taču, tiklīdz atgriežas, viņš uzraksta savai mammai, lai paziņotu: "Hei, mums viss kārtībā. Viss ir labi." Viņš uzsver, ka, ja apstākļi būtu pārāk ekstrēmi, viņš "absolūti" neietu ūdenī.

"Mums ir pārliecība par savām spējām un vienam par otra spēju izglābt, ja nepieciešams, tāpēc mēs vienkārši izbaudām un izmantojam to, ko daba mums piedāvā," viņš saka.

"Es ļoti ticu manifestācijai un pozitīvās domāšanas spēkam. Ja mēs pastāvīgi domātu: "Ak, haizivs man iekodīs, " tad būtu lielāka iespējamība, ka kaut kas slikts notiks. Tā vietā mēs koncentrējamies uz labu sērfošanas sesiju," viņš piebilst. "Mēs esam svētīti, ka varam atrasties tur, un mēs vienmēr uzmanām viens otru."

Kad Dalens un viņa draugi 9. oktobrī ieradās Austrumkrasta pludmalē, viņi nolika savu aprīkojumu un devās ūdenī. Pēc viņa teiktā, viļņi bija milzīgi un vējš spēcīgs.

Dalens paskaidro: "Ar šiem trakajiem vējiem rodas spēcīgas straumes. Mēs airējāmies cik spēka uz dienvidiem, no kurienes pūta vējš, bet joprojām mūs pūta lejup pa pludmali. Mēs nevēlamies mudināt cilvēkus sērfot viesuļvētru laikā, bet tiem, kas to dara, ir svarīgi parūpēties par drošību. Mēs devāmies pieci kopā, viens otru pieskatot. Nekad neietu viens pats."

@dalenboi The duality of nature. I hope everyone is staying safe who has been affected by the storm #hurricane #milton #hurricanemilton ♬ roslyn - hey

Viņš smejoties piebilst: "Mēs pat redzējām dažas haizivis tur ārā. To es gan mammai nestāstīju. Viņa noteikti zaudētu prātu, ja to uzzinātu!"

Pēc aptuveni 45 minūtēm sērfošanas Dalens un viņa draugi nolēma, ka ir laiks doties mājās un pārējo vētru pārlaist drošībā. Viņi beidza dienu ar "viskrāšņāko saulrietu, kādu jebkad redzējuši.”