Trakā pasaule

VIDEO: vairāk nekā simts jenotu ielenc sievietes māju. "Es viņus biju barojusi gadu desmitiem, un tagad vairs netieku mājās!"

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

ASV Vašingtonas štata Poulsbo pilsētas iedzīvotāja bijusi spiesta zvanīt glābšanas dienestam, kad viņas īpašumu anektēja milzīgs jenotu pūlis, diedelējot ēdamo. Tiesa, viņai pašai jājūtas līdzvainīgai, jo viņa jenotus piebaroja vairākus gadu desmitus un tagad zvērēni viņu pamatoti uzskata par bezmaksas ēdinātavu.

VIDEO: vairāk nekā simts jenotu ielenc sievietes m...

Sieviete, kuras vārds netiek minēts, atzina telesabiedrībai NBC, ka jenotus sāka piebarot pirms 35 gadiem un līdz šim gadam nekādu problēmu neesot bijis. Taču tagad viņa vairs nevar pat normāli iekļūt pašas mājā, kuru apsēduši ēdelīgie jenoti.

Kitsapas apgabala šerifa pārstāvis Kevins Makartijs norādīja, ka, acīmredzot, baumas par bezmaksas ēstuvi izplatījās tuvās un tālās jenotu kopienās un pirms sešām nedēļām "problēma uzsprāga". "Viņa stāstīja, ka jenoti kļuva aizvien agresīvāki, prasot ēdienu, un vajāja viņu dienu un nakti, skrāpējot durvis. Ja viņa iekāpa automašīnā, tie viņu aplenca, skrāpēja automašīnu, ielenca viņu, kad viņa no ārdurvīm devās uz automašīnu vai vienkārši iznāca ārā."

Teikt, ka izsauktie policisti bijuši pārsteigti, nozīmē neteikt neko. "Viņi nekad vēl nebija redzējuši tik daudz jenotu vienkopus. Neviens neatceras nevienu gadījumu, kad būtu nokļuvis jenotu ielenkumā. Šī bija pirmā reize," atzina Makartijs.

Tiesa, atbrīvošanās no žiperiem nebūs lēts prieks. Speciālisti par katra eksemplāra notveršanu un pārvietošanu prasa 500 dolāru, tātad kopā sanāks ļoti sālīta summa. Pagaidām nav zināms, vai jenoti ir izķerti un kāds ir viņu turpmākais liktenis.

Makartijs aicināja vietējos iedzīvotājus neaizrauties ar savvaļas dzīvnieku piebarošanu, pretējā gadījumā viņi turpinās nākt. Štatā likums aizliedz barot lielos plēsējus, piemēram, lāčus un pumas, taču uz jenotiem šis aizliegums neattiecas.

Ar savu ziņkārību un jautrām izdarībām slavenie jenoti regulāri pamanās iekļūt ziņās. Maijā viens pat kļuva par galveno zvaigzni MLS spēlē starp "Philadelphia Union" un "New York City FC", izraisot vispārēju jautrību. Līga vēlāk paziņoja, ka šis žiperis laukumā bija pavadījis visvairāk laika no visiem jenotiem MLS vēsturē. Notverto jenotu vēlāk izlaida mežā.

Tēmas