Olafs Šolcs: "Mēs nodrošināsim Ukrainai vēl vienu militārās palīdzības paketi"
foto: AP/Scanpix
Vācijas kanclers Olafs Šolcs tikās ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski.
Pasaulē

Olafs Šolcs: "Mēs nodrošināsim Ukrainai vēl vienu militārās palīdzības paketi"

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

Vācijas kanclers Olafs Šolcs, tiekoties ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, paziņoja, ka kopā ar Beļģiju, Dāniju un Norvēģiju 2024. gadā Ukrainai piešķirs militāro palīdzību vēl 1,4 miljardu eiro apjomā.

Olafs Šolcs: "Mēs nodrošināsim Ukrainai vēl vienu ...

"Līdz gada beigām ar mūsu Beļģijas, Dānijas un Norvēģijas partneru atbalstu mēs nodrošināsim Ukrainai vēl vienu militārās palīdzības paketi aptuveni 1,4 miljardu eiro vērtībā," sacīja Šolcs.

Minētais atbalsts ietver papildu pretgaisa aizsardzības sistēmas IRIS-T un "Skynex", zenītartilērijas tankus "Gepard", bezpilota lidaparātus, galvenos kaujas tankus, bruņumašīnas, kaujas dronus, radarus un artilērijas munīciju, norādīja kanclers. "Mēs turpināsim savu militāro atbalstu Ukrainai arī nākamajā gadā," apliecināja Šolcs, atgādinot, ka Vācijas budžetā tiešai divpusējai palīdzībai jau ir paredzēti četri miljardi eiro.

Turklāt viņš uzsvēra, ka G7 valstis šogad piešķirs Ukrainai 50 miljardu dolāru aizdevumu. "Un ar to arī jūs varat rēķināties," sacīja Šolcs. "X" Šolcs raksta: "Mēs esam jums līdzās. Mūsu sirdis ir ar jums un jūsu tautu, dārgie. Mēs turpināsim jūs enerģiski atbalstīt. Ir skaidrs: mēs vēlamies taisnīgu, ilgstošu mieru - nevis Krievijas diktētu mieru!".