Aizkustinoši! Animācijas filma “Princese un varde” palīdzēja jaunai meitenei ar autismu atrast savu balsi
foto: Shutterstock
Aktrise Anika Noni Roze dalījusies ar aizkustinošu stāstu.
Kino

Aizkustinoši! Animācijas filma “Princese un varde” palīdzēja jaunai meitenei ar autismu atrast savu balsi

Santa Hincenberga

Jauns.lv

Disneja princeses izceļas ar īpašiem talantiem – vai tas būtu viņu piedzīvojumu gars, radošums vai maigais un pacietīgais raksturs. Vēl viena īpaša iezīme ir tā, ka balss aktieri, kas palīdz atdzīvināt šīs ikoniskās karaliskās personas, bieži piedzīvo burvīgus mirkļus ar faniem.

Aizkustinoši! Animācijas filma “Princese un varde”...

Anika Noni Roze, kura ierunājusi princesi Tianu no filmas "Princese un varde", piedzīvoja īpaši sirsnīgu pieredzi ar bērnu ar autismu, kurš, pateicoties multfilmai, atrada savu balsi.

Apzinoties, cik nozīmīga ir viņas varone pārstāvības jautājumos, Anika Noni Roze dalījās ar aizkustinošu stāstu par bērnu, kurš nerunāja: "Pirms daudziem gadiem, "Princese un varde" iznākšanas laikā, saņēmu ziņu no vecākiem, ka viņu bērns mīl filmu un to skatās atkal un atkal. Taču bērns bija neverbāls autists, un šis bērns sāka runāt un dziedāt manu dziesmu. [Mamma] bija citā istabā un dzirdēja šo balsi, kura nebija pazīstama, un, ieejot dzīvojamā istabā, viņa redzēja, kā bērns dzied. Tas bija apbrīnojami, un tas joprojām ir neticami – brīdis, kas izraisa zosādu."

Visiem labi zināms stāsts par princesi, kura noburta par vardi, saņēma skūpstu no daiļā prinča, tādējādi izbeidzot burvestību un atgūstot savu sākotnējo izskat, animācijas filmā "Princese un varde" bija nedaudz pārveidots. Šoreiz neparastie notikumi risinājās Ņūorleānā, kur noburtais princis Navīns cenšas saņemt skūpstu no daiļās Tianas. 

Animācijas filma "Princese un varde" izceļas starp Disneja princeses filmām vairāku iemeslu dēļ – gan pateicoties tās īpašajai vietai Luiziānas dažādās daļās, gan Disneja atgriešanās pie tradicionālās animācijas stila.