Rīgā noticis uzbrukums militāro preču veikalam
foto: Ekrānuzņēmums no "Facebook"/ Armands Ikalis
"Militaryshop" veikals Brīvības ielā 132, Rīgā.
112

Rīgā noticis uzbrukums militāro preču veikalam

Jana Ozoliņa

Jauns.lv

Armands Ikalis, veikala saimnieks, sociālajā tīklā "Facebook" publicēja ziņu, ka 27. septembrī notika uzbrukums viņa veikalam "Militaryshop" Brīvības ielā 132, Rīgā.

Rīgā noticis uzbrukums militāro preču veikalam...

Armands raksta, ka uzbrukums notika naktī no plkst. 4.00 līdz plkst. 5.00. Viņš izteica arī pateicību Valsts policijai par to, ka tā apsargāja notikuma vietu, līdz viņš varēja ierasties. Publicētajā video var redzēt, ka ir izsists skatlogs.

Spriežot pēc sociālajiem tīkliem, šis nav bijis pirmais uzbrukums militāro preču veikalam. 11. septembrī publicētajā video var redzēt, ka durvīm tika izsists stikls. Vienā citā uzbrukuma gadījumā tika šauts pa skatlogu. Armands komentāros raksta, ka neviens uzbrukums nebija politiski motivēts.

Jauns.lv sazinājās arī ar Valsts policiju. Līga Dziļuma no Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas informēja, ka saistībā ar šo lietu tika uzsākts kriminālprocess, aizturēta viena persona, kurai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Saskaņā ar kriminālprocessa 175. panta 3. daļu — par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot transportlīdzeklī, dzīvoklī vai citā telpā, vai ja tā izdarīta no glabātavas vai ietaises, kas savieno glabātavas, kā arī par transportlīdzekļa zādzību — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Motīvs aizturētajam esot bijis apzagt veikalu.