“Netflix” atklāj skatītākos seriālus pirmajā pusgadā: vai tavs favorīts ir iekļuvis top 10?
foto: AP/Scanpix
Video straumēšanas serviss "Netflix".
TV

“Netflix” atklāj skatītākos seriālus pirmajā pusgadā: vai tavs favorīts ir iekļuvis top 10?

Zanda Rītuma

Jauns.lv

"Netflix" ir publicējis 2024. gada pirmā pusgada skatītāko seriālu sarakstu. Esam apkopojuši seriālus, kas iekļuvuši topa desmitniekā.

“Netflix” atklāj skatītākos seriālus pirmajā pusga...

Pirmajā vietā ierindojās trilleris “Fool Me Once” ar 107 miljoniem skatījumu. Seriāls ir par bijušo militāro pilotu un vientuļo māti Maiju Sternu (Mišela Kīgana), kura ir gatava izdarīt visu iespējamo, lai noskaidrotu sava vīra un māsas slepkavības apstākļus.

Otrajā vietā ir seriāla “Bridgerton” trešā sezona ar 91 miljonu skatījumu. “Netflix” atklāj, ka visas “Bridgerton” sezonas kopā 2024. gada pirmajā pusē sasniedza 189 miljonus skatījumu, bet trešā sezona 91 miljonu skatījumu ieguvusi tikai divu mēnešu laikā. Frančeskas Bridžertones debitēšana sabiedrībā un mēģinājumi atrast mīlestību ir viena no trešās sezonas galvenajām sižeta līnijām. Trešajā sezonā uzmanība tiek pievērsta arī Penelopei Feateringtonei un Kolina Bridžertona attiecībām.

Trešajā vietā ir melnās komēdijas trilleris “Baby Reindeer” ar 87 miljoniem skatījumu. Seriāls ir adaptēts no monoizrādes un stāsta par neveiksmīgā komiķa Ričarda Gada sarežģītajām attiecībām ar viņa stalkeri.

Ceturto vietu ieņem seriāls “The Gentlemen” (pirmā sezona) ar 75 miljoniem skatījumu. Kad aristokrāts Edijs manto ģimenes īpašumu, viņš atklāj, ka tas patiesībā ir kļuvis par marihuānas impēriju un tās īpašnieki neplāno doties prom.

Piektajā vietā ir seriāla “Avatar: The Last Airbender” pirmā sezona ar 71 miljonu skatījumu. "Leģenda par pēdējo gaisa pavēlnieku" ir balstīta uz animācijas seriālu "Avatārs: Leģenda par Āngu". Zēnam vārdā Āngs, kas pazīstams kā Avatārs, jāapgūst četras stihijas, lai glābtu pasauli, kurā valda karš.

Sestajā vietā ir “Griselda: Limited Series” ar 69 miljoniem skatījumu. "Griselda" ir amerikāņu biogrāfiska krimināldrāma. Seriāls ir dramatizēts, lai padarītu stāstu interesantāku. Tas vēsta par Griseldu Blanko, kura nonāk Maiami un kļūst par narkotiku baronesi.

Septītajā vietā ir dokumentālais seriāls “American Nightmare” ar 55 miljoniem skatījumu. Seriālā tiek izskatīts 2015. gada kādas sievietes nolaupīšanas gadījums. Pēc tam, kad viņa atgriežas mājās, viņa un viņas draugs tiek apsūdzēti nolaupīšanas inscenēšanā.

Astotajā vietā ir zinātniskās fantastikas seriāls “3 Body Problem” ar 52 miljoniem skatījumu. Kad dabas likumi kļūst neizskaidrojami, ģeniālu zinātnieku grupai ir jāapvieno spēki kopā ar nesatricināmu detektīvu, lai apturētu cilvēces lielāko apdraudējumu.

Devītajā vietā ir spāņu seriāls “Berlin” ar 48 miljoniem skatījumu. Seriāls stāsta par notikumiem pirms slavenā seriāla “Money Heist”. Berlins un viņa meistarīgā banda pulcējas Parīzē, lai plānotu vienu no vērienīgākajām laupīšanām.

Desmitajā vietā ir seriāls “One Day” ar 39 miljoniem skatījumu. "One Day" ir romantiska drāma, kas ir adaptēta no Deivida Nikolsa 2009. gada romāna un 2011. gada filmas. Pēc kopā pavadītās nakts izlaiduma vakarā Emma un Deksters dodas katrs savu ceļu, taču viņu dzīves joprojām paliek savstarpēji saistītas.