Četri bojāgājušie un vairāki desmiti ievainoto masu apšaudē Alabamā
foto: Shutterstock
Pasaulē

Četri bojāgājušie un vairāki desmiti ievainoto masu apšaudē Alabamā

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

Četri cilvēki nogalināti un vairāk nekā 20 ievainoti apšaudē ASV Alabamas štata Birmingemas naktsdzīves rajonā, informēja vietējā policija.

Četri bojāgājušie un vairāki desmiti ievainoto mas...

Policija informēja, ka apšaude uz ielas sākusies sestdien ap plkst.23 (ap plkst.7 svētdien pēc Latvijas laika). "Vairāki šāvēji raidīja vairākus šāvienus cilvēku grupā," teica Birmingemas policijas pārstāvis Trūmens Fitcdžeralds.

Birmingemas Policijas un glābšanas dienests trīs cilvēku nāvi konstatēja notikuma vietā, bet ceturtais cilvēks nomira slimnīcā. Fitcdžeralds norādīja, ka no ievainotajiem vismaz četru veselības stāvoklis tiek vērtēts kā smags. Apšaude notikusi Birmingemas rajonā, kur ir daudz izklaides vietu, restorānu un bāru. Sestdien vakarā tur ierasti daudz cilvēku.

Policija apliecināja, ka pagaidām saistībā ar notikušo neviens nav aizturēts. Organizācijas "Gun Violence Archive" dati liecina, ka šogad visā ASV notikušas vismaz 403 masveida apšaudes, kas definētas kā apšaudes, kurās iesaistīti vismaz četri upuri, miruši vai ievainoti. Saskaņā ar tās datiem, šogad ASV šaujamieroču vardarbībā ir nogalināti vismaz 12 416 cilvēki.

Tēmas