0dienas
4stundas
39minūtes
09sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Pasaulē

Trīs okupanti uz 30 ārzemniekiem. Ukraiņi pārtvēruši krievu karavīru sarunu par "tikšanos" ar KTDR militārpersonām

Jauns.lv

Kurskas apgabalā krievi gatavojas tikties ar karavīriem no KTDR. Pie katriem 30 ārzemju militāristiem tiks norīkoti trīs okupanti un tulks, liecina Ukrainas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (HUR) pārķertā krievu karavīru telefonsaruna.

Trīs okupanti uz 30 ārzemniekiem. Ukraiņi pārtvēru...

Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenā izlūkošanas pārvalde pārtvēra Krievijas bruņoto spēku dienvidu militārā apgabala 18. armijas 810. atsevišķās jūras kājnieku brigādes militārpersonu sarunas, kas piedalījās karadarbībā Kurskas virzienā.

"Pārtvertajās sarunās okupanti apspriež gatavošanos Ziemeļkorejas militārpersonu (kodētais nosaukums bataljons "K") uzņemšanai un sadalei Kurskas virzienā," sacīja izlūkdienesta darbinieki.

foto: AFP/Scanpix
Nesen kļuva zināms, ka Ziemeļkoreja uz Krieviju jau ir pārvedusi aptuveni 12 tūkstošus militārpersonu.
Nesen kļuva zināms, ka Ziemeļkoreja uz Krieviju jau ir pārvedusi aptuveni 12 tūkstošus militārpersonu.

Lai organizētu mijiedarbību, okupanti plāno norīkot vienu tulku un trīs krievu militārpersonas uz katrām 30 KTDR militārpersonām.

"Tomēr paši krievi pauž šaubas par iespēju jaunpienācējus nodrošināt ar Krievijas pavēlniecības personālu. Krievijā dislocēto Ziemeļkorejas militārpersonu skaits pašlaik ir aptuveni 12 tūkstoši cilvēku, viņu vidū - 500 virsnieki, tostarp trīs Phenjanas ģenerāļi," atzīmēja HUR.

KTDR militārpersonu dalība karā Ukrainā

Nesen kļuva zināms, ka Ziemeļkoreja uz Krieviju jau ir pārvedusi aptuveni 12 tūkstošus militārpersonu. Daži no viņiem jau atrodas kaujas zonā Kurskas apgabalā.