0dienas
2stundas
30minūtes
23sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Mūzika

Grupa “Otra Puse” laiž klajā dziesmu “Sāp” un aicina uz koncertiem

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Pašmāju grupa “Otra Puse” izdevusi jaunu skaņdarbu “Sāp” un aicina uz koncertiem.

Grupa “Otra Puse” laiž klajā dziesmu “Sāp” un aici...

"Dziesmas motīvs rodas kādā rudenīgā vakarā, pie galda sēžot un vienkārši strinkšķinot ģitāru, kad pēkšņi atnāk melodija. Viss notiek ātri un nepiespiesti, tā teikt, bez piepūles. Piepeši melodija ir gatava un atliek piemeklēt vien vārdus. Šajā brīdī gandrīz vai nejauši pieslēdzas grupas “Otra Puse” ģitārists Jānis Čubars, kurš pēc melodijas noklausīšanās jau nākamajā dienā ir klāt ar gatavu tekstu jaunajai dziesmai," stāsta grupa.

"Tālāk seko dziesmas karkasa jeb aranžijas izveide. Te savu meistara roku pieliek grupas taustiņinstrumentālists Ivars Makstnieks, kura radītās sintezatoru skaņas neliek šaubīties ne mirkli - dziesma ir gatava! Beigās to visu apstrādā skaņu režisors Jānis Kalve (“Labo ierakstu studija”) un tā top dziesma "Sāp"," norāda grupas dalībnieki.

Pēc 11 gadu pārtraukuma, grupa “Otra Puse” nāks klajā ar albumu, kurā apkopotas nesenā pagātnē izdotās dziesmas, tostarp “Sākums”, “Tu esi man”, “Es krītu Tev”, “Alejas”, kā arī pilnīgi jauni un vēl nedzirdēti skaņdarbi. Par godu šim notikumam, grupa dosies vislatvijas koncerttūrē, lai iepriecinātu savus klausītājus gan ar jaunajām kompozīcijām, gan ar nu jau par klasiku kļuvušajām dziesmām, kā, piemēram, “Pēc lietus”, “Vēstules”, “Ieskaties”, “Uzzīmē mani” u.c.

Pasākumos būs iespēja tikt pie jaunā albuma, kas tiks izdots ierobežotā skaitā. Pēc koncerta – fotografēšanās ar grupu, autogrāfi un sarunas.

Grupa “Otra Puse” pastāv kopš 1992. gada. Līdz šim ir izdoti pieci albumi (tajā skaitā remiksu albums un ziemassvētku albums “Piparkūku sirsniņa”), kā arī labāko grupas dziesmu apkopojums dubultalbumā “Labākās dziesmas. Notis. Vārdi”. Divi no šiem albumiem – “Nakts vai rīts” (2009) un “Uzzīmē mani”(2013) ir ieguvuši Latvijas mūzikas gada balvu kā labākie popmūzikas albumi. Dziesma “Ave pali” duetā ar Aiju Andrejevu ieguvusi pirmo vietu “Muzikālajā bankā” 2011. Ggadā, savukārt “Uzzīmē mani” duetā ar Antru Stafecku kļuva par otro atzītāko gada dziesmu “Muzikālajā bankā” 2013. gadā. 2022. gadā grupa “Otra Puse” svinēja savu pastāvēšanas 30 gadu jubileju, atzīmējot to ar koncertiem visā Latvijā.

Koncertūres datumi un vietas:

08.11.24. 19:00, Ogres KC
22.11.24. 19:00, Ādažu KC
14.12.24. 19:00 Krustpils KC
14.02.25. 19:00 Ulbrokas “Pērle”

Biļetes pieejamas Biļešu paradīze kasēs un internetā.