2dienas
22stundas
38minūtes
04sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
ASV noteiks jaunas, spēcīgas sankcijas Krievijai, sola finanšu ministre Džaneta Jellena
foto: Getty Images via AFP
ASV finanšu ministre Džaneta Jellena
Pasaulē

ASV noteiks jaunas, spēcīgas sankcijas Krievijai, sola finanšu ministre Džaneta Jellena

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

ASV gatavojas jau nākamnedēļ paziņot par "spēcīgām jaunām sankcijām" Krievijas kara mašinērijas atbalstītājiem, arī starpniekiem trešajās valstīs, otrdien paziņoja ASV finanšu ministre Džaneta Jellena.

ASV noteiks jaunas, spēcīgas sankcijas Krievijai, ...

"Mēs paziņosim par spēcīgām jaunām sankcijām, kas vērstas pret personām, kuras veicina Kremļa kara mašinērijas darbību, arī pret starpniekiem trešajās valstīs, kas piegādā Krievijai svarīgus izejmateriālus tās armijai," preses konferencē sacīja ministre.

Jellenas komentāri izskan laikā, kad pasaules finanšu līderi šonedēļ pulcējas Vašingtonā uz Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) un Pasaules Bankas ikgadējām sanāksmēm.

Otrdien Jellena, kā noprotams, arī vērsās pret bijušā ASV prezidenta Donalda Trampa ekonomisko pieeju, norādot, ka Savienotās Valstis ir "noraidījušas izolacionismu, kura dēļ Amerika un pasaule nonāca sliktākā stāvoklī". Pašreizējās demokrātu administrācijas laikā Vašingtona "īstenojusi globālās ekonomikas līderību, kas atbalsta ekonomikas visā pasaulē un sniedz ievērojamus ieguvumus Amerikas iedzīvotājiem un ASV ekonomikai".

Kā liecina aptaujas, tuvojoties nākammēnes gaidāmajām ASV prezidenta vēlēšanām, ekonomika Savienoto Valstu vēlētājiem ir kritiski svarīgs jautājums. Sacensība starp demokrāti Kamalu Harisu un republikāni Donaldu Trampu ir spraiga, un dažas aptaujas liecina, ka vēlētāji ekonomikas jautājumos dod priekšroku Trampam.

Sākoties SVF un Pasaules Bankas sanāksmēm, Jellena mudināja darīt vairāk to valstu labā, kas cīnās ar parādiem.

ASV prezidenta Džo Baidena administrācija turpinās uzstāt uz uzlabojumiem sistēmā, lai palīdzētu valstīm, kas nonākušas parādu grūtībās, sacīja ministre.