Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Ģenerālštābs atklāj, cik daudz Ukrainas militārpersonu apmācīti ārvalstīs
foto: EPA/Scanpix
Ukraiņu karavīri iziet apmācības.
Pasaulē

Ģenerālštābs atklāj, cik daudz Ukrainas militārpersonu apmācīti ārvalstīs

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Partnervalstu teritorijā jau apmācīti vairāk nekā 100 000 Ukrainas militāro aizsardzības spēku. Runa ir par periodu kopš Krievijas Federācijas pilna mēroga iebrukuma sākuma.

Ģenerālštābs atklāj, cik daudz Ukrainas militārper...

To paziņojis Ukrainas Bruņoto spēku Ģenerālštāba Galvenās doktrīnu un apmācības direktorāta vadītāja vietnieks Jevheņijs Meževikins, ziņo "Ukrinform".

Viņš precizēja, ka bija dažādi sagatavošanās virzieni. Viņš precizēja, ka bija dažādi sagatavošanās virzieni. Gan pamata, gan speciālistu, līderu sagatavošana un štābu kārtošana.

"2022., 2023., 2024. gadā partnervalstu teritorijā tika apmācīti vairāk nekā 100 tūkstoši militārpersonu. Dažādās apmācību jomās, sākot no pamata, dažāda veida/nozares karaspēka speciālistiem, vadītāju apmācībām, štābu koordinācijas un tā tālāk. Proti, mūsu partneri uzņēmušies ļoti lielu darba apjomu," sacīja Meževikins.

Ģenerālštāba pārstāvis arī piebilda, ka sadarbība ar NATO valstīm un partneriem Ukrainas militārpersonu apmācībā turpinās un attīstās.

"Un tas skaidri apliecina, ka Ukraina nav viena cīņā pret Krievijas agresoru," viņš secināja.

Pirms vairāk nekā nedēļas "The Times" rakstīja, ka Lielbritānijas militārā vadība apsver iespēju nosūtīt karaspēku uz Ukrainu. Viens no izdevuma avotiem skaidroja, ka tie palīdzēs apmācīt jauniesaucamos, jo britu karavīru nosūtīšana uz Ukrainu, nevis apmācība militārajās bāzēs Lielbritānijā, būtu lētāk, labāk un ātrāk.