Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Odiozā Marija Zaharova tirgussievas tirādē nolamā NATO ģenerālsekretāri Riti par cilvēkēdāju, jo viņš nesēro par "Hamas" līdera Sinvara likvidāciju
foto: ZUMAPRESS.com
Marija Zaharova
Pasaulē

Odiozā Marija Zaharova tirgussievas tirādē nolamā NATO ģenerālsekretāri Riti par cilvēkēdāju, jo viņš nesēro par "Hamas" līdera Sinvara likvidāciju

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Ar vulgāras tirgussievas stilu pazīstamā Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova atļāvusies noriet NATO ģenerālsekretāri Marku Riti par to, ka viņš negrasās sērot par palestīniešu teroristu organizācijas "Hamas" līdera Jahjas Sinvara likvidāciju, viņu nolamājot par cilvēkēdāju.

Odiozā Marija Zaharova tirgussievas tirādē nolamā ...

Kad ziņas par Sinvara likvidāciju vēl nebija oficiāli apstiprinātas, Marks Rite bija izteicies, ka "nepārdzīvos, ja tā izrādīsies patiesība".

Marija Zaharova, kura nekavējas publiski reaģēt uz jebkādiem kairinājumiem, pat ja tie neattiecas uz viņas darbības sfēru, publicēja indīgu repliku par Riti un viņa pārstāvētās valsts vēsturi.

"Neesam izbrīnīti. Lieta tāda, ka Rite ir bijušais Nīderlandes premjerministrs. Šī valsts ir pazīstama ar savām "liberālām tradīcijām". Piemēram, 1692. gadā holandieši nogalināja savu premjerministru Janu de Vitu kopā ar viņa brāli Kornēliusu, bet pēc tam ... apēda. Protams, ne pilnībā. Bet jūs ko padomājāt? Tā taču ir Rietumu civilizācija, tādēļ pūlis nobaudīja izvēlētās daļas, tās ķermeņa daļas, kas ir garšīgākas. Pēc tam viņus visus apžēloja. Kā redzam, kanibālisma refleksi joprojām ir spēcīgi," savā "Telegram" kontā rakstīja Zaharova.

"Labu apetīti, Mark, neaizrijieties," Zaharova indīgi novēlēja, aizvien vairāk atgādinot histērisko eksprezidentu Dmitriju Medvedevu svārkos. Šis kādreizējais liberālis savos tekstos nekautrējas izmantot lamuvārdus, Zaharova vēl pamanās atturēties. Nelabvēļi gan mēdz norādīt abu šo personu aizraušanos ar "zaļo pūķi", kas ietekmē viņu komunikācijas stilu.