Frankfurte aizliedz "Hamas" bezprecedenta slaktiņa dienā rīkot demonstrāciju palestīniešu atbalstam
foto: REUTERS/SCANPIX
Uz "Hamas" teroristu zvērību fona ironiskais miera balodis ar palestīniešu karogu 3. oktobrī Berlīnē notikušajā demonstrācijā, kurā aicināts pārtraukt militāro atbalstu Izraēlai un Ukrainai
Pasaulē

Frankfurte aizliedz "Hamas" bezprecedenta slaktiņa dienā rīkot demonstrāciju palestīniešu atbalstam

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

Frankfurte aizliegusi 7.oktobrī rīkot pilsētā demonstrāciju palestīniešu atbalstam, ceturtdien paziņojusi pilsētas vadība.

Frankfurte aizliedz "Hamas" bezprecedenta slaktiņa...

Pagājušā gada 7.oktobrī palestīniešu teroristiskā grupējuma "Hamas" sarīkotajā slaktiņā Izraēlā teroristi noslepkavoja gandrīz 1200 cilvēkus, pamatā civilpersonas, un sagrāba apmēram 250 ķīlniekus. Reaģējot uz 7.oktobra slaktiņu, Izraēla paudusi apņēmību iznīcināt "Hamas" un uzsākusi plašu militāro operāciju teroristu kontrolētajā Gazas joslā.

"Pirms gada šajā dienā notika lielākā ebreju masu slepkavība kopš holokausta. Šī mītiņa pieteikšana no visām dienām tieši 7.oktobrī, "Hamas" terorakta gadadienā, ir ekstrēma provokācija, ko mēs dziļi nosodām," paziņoja Frankfurtes mērs Maiks Jusufs un sabiedriskās kārtības departamenta vadītāja Anete Rinna.

Viņi norādīja, ka tiesības piedalīties demonstrācijās ir ļoti vērtīgas tiesības, tomēr ir nepieciešams iejaukties gadījumos, ja pastāv bažas, ka tiks apdraudēta sabiedrības drošība un demonstrācijas ietvers tādus noziegumus kā kūdīšana, aicinājumi uz noziedzīgiem nodarījumi un antisemītiski izteikumi.