Skolnieki Krievijā nosvilina kārtējo miljoniem eiro vērto kaujas helikopteru "Mi-8"
Omskā sadedzinātais "Mi-8" (ekrānuzņēmums no "X")
Pasaulē

Skolnieki Krievijā nosvilina kārtējo miljoniem eiro vērto kaujas helikopteru "Mi-8"

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Divi skolnieki Krievijas pilsētā Omskā sadedzinājuši kaujas helikopteru "Mi-8". Tas ir jau vismaz otrais agresorvalsts kaujas helikopters pēdējo divu nedēļu laikā, kuru likvidējuši pašmāju jaunieši.

Skolnieki Krievijā nosvilina kārtējo miljoniem eir...

16 gadus vecie Romans un Antons 21. septembrī ielavījās vietējās aviobāzes teritorijā un iemeta helikopterī pudeli ar degmaisījumu, pēc tam aizbēga. Vēlāk viņus aizturēja.

Vietējie mediji vēsta, ka tiešsaistes komunikāciajs aplikācijā "Telegram" viņiem par to solīja 20 000 dolāru, taču nekādu naudu viņi nesaņēma.

Jauns.lv jau ziņoja, ka Jamalas Ņencu autonomajā apgabalā 13 un 14 gadus vecie zēni, izmantojot caurumu žogā, naktī uz 11. septembri ielīda Nojabrskas lidostas teritorijā, aplēja helikopteru ar degmaisījumu, pēc tam mēģināja to aizdedzināt ar cigareti. Sprādzienā paši pusaudži guva sejas apdegumus, viņi nogādāti slimnīcā, bet vēlāk aizturēti, vēsta izdevums “Sibirj. Reaļii”.

Policistiem viņi stāstīja, ka aizdedzināt helikopteru viņiem “Telegram” piedāvājušas nezināmas personas, piesolot 5 miljonus rubļu (50 tūkstoši eiro). Pirms tam zēni esot aizdedzinājuši mobilo sakaru torni, par to saņemot 30 000 rubļu.

"Telegram" kanāls "Baza" vēsta, ka viena puišeļa tēvs krievu okupantu armijas rindās pašlaik slepkavo Ukrainā.

Uzņēmumam “Utair” piederošā helikoptera vērtība ir apmēram 300 miljoni rubļu (3 miljoni eiro).